obchodné

Ako ukončiť aktivity

Ako ukončiť aktivity

Video: Ako pracovať s aplikáciou Strava pri dištančnej výučbe telesnej výchovy 2024, Júl

Video: Ako pracovať s aplikáciou Strava pri dištančnej výučbe telesnej výchovy 2024, Júl
Anonim

Na ukončenie činnosti jednotlivého podnikateľa je potrebné poskytnúť daňovému úradu miestnej samosprávy určitý počet dokladov.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie dôchodkového fondu o neexistencii dlhov

  • - zaplatené prijatie štátnej povinnosti pri ukončení činnosti ako samostatného podnikateľa

  • - formulár žiadosti 26001 potvrdený notárom

Návod na použitie

1

Poraďte sa s dôchodkovým fondom Ruskej federácie o svojich dlhoch počas existencie podnikateľskej činnosti.

2

Zaplaťte dlh a časť príspevkov za bežný rok. Pamätajte, že ak v čase podania žiadosti bude najmenej 1 cent dlhu, nebude vám vydaný certifikát.

3

Pripravte si balík dokladov: osvedčenie OGRNIP, osvedčenie TIN, SNILS (číslo poistenia osobného účtu - 11 číslic), doklad potvrdzujúci registráciu ako jednotlivca podnikateľ, výpis z Jednotného štátneho registra poistenia a registrácie, pas (a kópia), číslo zdravotného poistenia, hlásenie RSV-1 (ADV-11), príjmy s platenými príspevkami (na požiadanie).

4

Po získaní osvedčenia od Dôchodkového fondu Ruskej federácie pripravte dokumenty daňovému úradu v mieste registrácie (bydlisko). Na potvrdenie žiadosti vo formulári 26001 sa budú vyžadovať tieto dokumenty: osvedčenie OGRNIP, pas, osvedčenie o DIČ, výpis z USRIP.

5

Po 5 pracovných dňoch odo dňa predloženia všetkých dokladov daňovému úradu vám bude vydané osvedčenie o ukončení (ukončení) podnikateľskej činnosti.

Venujte pozornosť

Ak sa chcete vyhnúť obrovským radom a stratám drahocenného času, kontaktujte odborníkov špecializujúcich sa na pomoc jednotlivým podnikateľom. Za poplatok a v krátkom čase vám pomôžu uzavrieť (vylúčiť) individuálnu podnikateľskú činnosť.

Užitočné rady

Upozorňujeme, že lehota na získanie osvedčenia od Dôchodkového fondu Ruskej federácie môže byť až 7 - 10 pracovných dní.

Pamätajte, že daňové povinnosti za obdobie platnosti jednotlivca ako podnikateľa musia byť odovzdané a musia byť zaplatené dane.

Odporúčaná