obchodné

Ako zatvoriť IP

Ako zatvoriť IP

Video: Vikendica na giveaway | Zatvorili me u sred klipa | Registrujem huntleya | Skill Arena | ep. 37 2024, Júl

Video: Vikendica na giveaway | Zatvorili me u sred klipa | Registrujem huntleya | Skill Arena | ep. 37 2024, Júl
Anonim

V dôsledku rôznych okolností môže byť potrebné ukončiť OP - dobrovoľné rozhodnutie podnikateľa, súdny príkaz, bankrot, smrť jednotlivého podnikateľa. Zastavenie IP nie je také ťažké, ako by sa mohlo zdať.

Image

Návod na použitie

1

Uskutočnite postup prepúšťania zamestnancov a ich zrušenia v dôchodkovom fonde.

2

Napíšte vyhlásenie na uzavretie IP - na tento účel si stiahnite formulár žiadosti z webovej stránky Federálnej daňovej služby - http://www.nalog.ru/gosreg/reg_fl/form_indpr/. Ubezpečte ho o notárskej verejnosti.

V prípade, že dôjde k uzavretiu OP násilne, súdnym rozhodnutím, súd zašle kópie rozhodnutí registračnému orgánu, ktorý vloží príslušné údaje do registra.

3

Zaplaťte štátny poplatok, podrobnosti o platbe nájdete kliknutím na tento odkaz - http://www.r59.nalog.ru/gosr/ri/sved_p59/. K ostatným dokumentom priložte prijaté potvrdenie Bezpečnostnej rady Ruskej federácie o zaplatení štátnej povinnosti.

4

Okrem vyššie uvedeného sa vyžaduje kópia osvedčenia o pridelení TIN (DIČ je uvedené v žiadosti) a pas žiadateľa alebo jeho notársky overená kópia, osvedčenie OGRNIP a výpis z zjednoteného štátneho registra poisťovacích subjektov získaný pri registrácii ako IP.

5

Ukončite zmluvy so štátnymi a mimovládnymi organizáciami a fondmi.

Odošlite daňové správy a priznania sociálneho zabezpečenia. Za účelom vypovedania zmluvy s Sociálnym poistením poskytnite potvrdenie o platbe poistného.

Získať potvrdenie o neexistencii dlhu z dôchodkového fondu, ak existuje, vyplatiť ho.

6

Na paneli s adresou prehliadača zadajte adresu webovej stránky Federálnej daňovej služby vo formáte: www.rAA.nalog.ru, kde AA je číslo vášho regiónu. V regionálnej časti stránky vyhľadajte kontakty svojho daňového úradu - musíte odovzdať zhromaždený balík dokumentov.

7

Po dokončení všetkých operácií zatvorte bežný účet a dostanete dokument o jeho uzavretí.

Spolu so zhromaždenými dokumentmi pošlite pečať registračnému úradu, kde bude zničená spôsobom predpísaným zákonom.

8

Do piatich pracovných dní od dátumu predloženia dokumentov dostanete dokumenty potvrdzujúce uzavretie OP.

Venujte pozornosť

Likvidácia DV neprispieva k ukončeniu záväzkov. Napríklad, ak mal individuálny podnikateľ dlhy, ktoré neboli počas operácií uzavreté, zmluvné strany majú plné právo predložiť faktúru na zaplatenie existujúcich dlhov. Žiadateľ ich bude musieť zaplatiť, aj keď sa činnosti jednotlivého podnikateľa už dávno ukončili.

Užitočné rady

Dokumenty na uzavretie IP môžete poslať poštou s cenným listom s popisom prílohy a oznámenia o doručení. Dňom podania dokladov bude deň, keď sa dokumenty predložia daňovému úradu.

Webová stránka Ruskej federálnej daňovej služby

Odporúčaná