Obchodné riadenie

Ako zatvoriť účet podpory

Ako zatvoriť účet podpory

Video: Support: Synchronizing Garmin Catalyst™ with Garmin Connect™ 2024, Júl

Video: Support: Synchronizing Garmin Catalyst™ with Garmin Connect™ 2024, Júl
Anonim

Účet 23 „Pomocná výroba“ je najskôr zatvorený, pretože pomocnú výrobu vykonáva práce a služby vo väčšine oblastí organizácie. Napríklad pre poľnohospodárske organizácie sú podúčty zatvorené v tomto poradí: dodávka energie, dodávka plynu, dodávka tepla, motorová doprava, výroba, opravy, strojový park a traktorová flotila.

Image

Budete potrebovať

Účtovná závierka za celý rok

Návod na použitie

1

Najprv zatvorte účty s elektrinou a vodou. Vzhľadom na to, že elektrina a voda sa dodávajú do organizácie za jasne stanovené ceny, tieto účty sa uzatvárajú obvyklým odpisom súm. Platba elektriny sa prevádza na účty spotrebiteľov podľa plánovaného hodnotenia kilowatthodín. A na konci roka môžete určiť skutočné náklady na kilowatthodinu na ťarchu príslušného podúčtu. Na získanie tohto čísla je potrebné vydeliť celú sumu nákladov množstvom vyrobenej elektriny za rok.

2

Potom vypočítajte odchýlku existujúcich nákladov na elektrinu od plánovanej a vykonajte úpravu nákladov vzniknutých na príslušných účtoch o sumu výsledného rozdielu.

3

Za druhé zatvorte podúčet „Dodávka vody“, pretože mnoho organizácií má svoje vlastné studne, ktoré fungujú na úkor elektrickej energie. Vydeľte celkové náklady celkovým množstvom spotrebovanej vody a určíte skutočné náklady na metre kubické. Vynásobte množstvo vody spotrebované rozdielom v skutočných nákladoch od plánovaného a dostanete množstvo nákladov, ktoré musíte odpísať.

4

Odpisovať prepravné práce vykonávané v priebehu roka mesačne v prospech účtu za plánované náklady a pripísať ho na ťarchu účtov spotrebiteľov služieb. Po roku zistite odchýlku skutočných nákladov od plánovaného. Pre nákladné vozidlá je jednotka prepravy 1 tonokilometer.

5

Uzatvorenie podúčtov „Opravovňa“ a „Oprava budov a budov“ závisí od spôsobu účtovania nákladov na opravy. Tu sa opravené objekty používajú ako kalkulačný objekt. Len na konci roka vykonajte úpravy režijných nákladov opravovne a nákladov na opravy budov odpísaných v priebehu roka.

6

Podľa účtu „Stroj a traktorový park“ odpisujte v priebehu roka z úveru náklady na vykonanú prepravu pri plánovaných nákladoch jedného podmieneného referenčného hektára. A na konci roka vykonajte rozdelenie nákladov podľa nasledujúcich položiek: odpisy fixných aktív, odpočty za opravy fixných aktív, ostatné výdavky. Rozdeľte sumu nákladov na tieto položky v pomere k objemu vykonanej práce a odpisujte náklady bez ohľadu na sumy, ktoré sa týkajú prepravy traktorov.

Záverečné účty pomocnej výroby

Odporúčaná