rozpočtovanie

Ako vyplniť zjednodušené colné vyhlásenie

Ako vyplniť zjednodušené colné vyhlásenie

Video: Príklad vyplnenia elektronického colného vyhlásenia 2024, Júl

Video: Príklad vyplnenia elektronického colného vyhlásenia 2024, Júl
Anonim

Najjednoduchší spôsob, ako vyplniť jediné daňové priznanie bez chýb v súvislosti s uplatňovaním zjednodušeného daňového systému, je použitie služby online „Elektronický účtovník“ Elba. Táto služba je k dispozícii aj s bezplatným účtom. Môžete tiež bezplatne previesť vyhlásenie vygenerované v „Elba“. a na váš daňový úrad.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v službe „Elektronický účtovník“ Elba;

  • - Vyplnená časť o príjmoch a výdavkoch.

Návod na použitie

1

Ak ešte nemáte účet v službe Elba Electronic Accountant, otvorte ho. Ak to chcete urobiť, prečítajte si jednoduchý registračný postup. Informácie, ktoré ste zadali o spoločnosti alebo podnikateľovi, sa použijú na automatické vytváranie reportovacích dokumentov.

2

Po autorizácii v systéme prejdite na kartu „Príjmy a výdavky“ av závislosti od predmetu zdanenia použite jednoduché rozhranie na zadanie všetkých údajov o príjmoch za posledný rok a prípadne aj zahrnutých výdavkov. Táto možnosť vám umožní zabiť dvoch vtákov jedným kameňom: vyplniť vyhlásenie a vytvoriť knihu príjmov a výdavkov.

A je lepšie zadať tieto údaje do systému, keď budú k dispozícii. Nejde iba o požiadavku zákona, ale aj o najlepší spôsob, ako zabrániť zámene a vylúčiť pravdepodobnosť chýb.

3

Po zadaní všetkých potrebných údajov prejdite na kartu Prehľady. V zozname naliehavých úloh vyberte doručenie vyhlásenia a príkaz na jeho vytvorenie. Dokument vygenerovaný systémom môžete uložiť do počítača a vytlačiť ho na doručenie osobne alebo poštou alebo ho odoslať na daňový úrad online pomocou zariadenia Elba.

Odporúčaná