rozpočtovanie

Ako vyplniť daňové hlásenie

Ako vyplniť daňové hlásenie

Video: Ako na daňové priznanie - daň z nehnuteľnosti - vyplnenie tlačiva 2024, Júl

Video: Ako na daňové priznanie - daň z nehnuteľnosti - vyplnenie tlačiva 2024, Júl
Anonim

Podnikatelia a podniky používajúce zjednodušený daňový systém musia vyplniť vyhlásenie, informácie o priemernom počte zamestnancov a účtovnú knihu o príjmoch a výdavkoch. To je možné dosiahnuť pomocou „elektronického účtovníka“ Elby.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet.

Návod na použitie

1

Ak chcete začať, zaregistrujte sa v systéme vyplnením jasného registračného formulára a vyberte tarifný plán. Pomocou demo účtu však môžete zadarmo generovať a dokonca odosielať daňové správy cez internet. Platené je pre vás užitočné, ak chcete využiť túto službu aj na podávanie správ do dôchodkového fondu o fixných sociálnych príspevkoch. Podľa pokynov systému nebude zbytočné sťahovať, tlačiť, podpisovať, skenovať a odovzdávať na web splnomocnenie na zasielanie správ prostredníctvom internetu. Nie je to však potrebné.

2

Optimálne začať s tvorbou účtovných dokladov z knihy príjmov a výdavkov. Je žiaduce, aby sa vytvoril pred koncom kalendárneho roka, v ktorom odráža operáciu (môžete to tiež overiť neskôr), pretože v predvolenom nastavení je služba orientovaná na aktuálny rok.

Ak chcete do tohto dokumentu zadať operáciu po dokončení, prihláste sa a prejdite na kartu „Príjmy a výdavky“. Potom zadajte príkaz na pridanie požadovanej operácie a zadajte dátum, sumu a výstup platobného dokladu.

Najneskôr do 31. decembra nezabudnite zadať všetko, čo potrebujete, a vygenerujte knihu účtovníctva o príjmoch a výdavkoch.

3

Do 20. januára nového roka musíte daňovým informáciám predložiť informácie o priemernom počte zamestnancov, aj keď ich nemáte. Ak to chcete urobiť, prejdite na kartu Prehľady a vyberte odoslanie tohto dokumentu v zozname naliehavých úloh. Ak máte zamestnancov, nezabudnite odrážať výkyvy ich počtu v príslušnom poli systému. Ak nie, nie sú potrebné žiadne ďalšie kroky. Po kliknutí na skutočnú úlohu odoslania informácií vygeneruje samotný systém potrebný dokument. Môžete si ho uložiť do svojho počítača alebo ho okamžite preniesť na daňový úrad cez internet, ak ste si stiahli plnomocenstvo.

4

Ak chcete vyplniť vyhlásenie, prejdite aj na kartu Prehľady a vyberte predloženie tohto dokumentu v zozname naliehavých úloh. Systém ho automaticky vygeneruje na základe záznamov o vašich príjmoch a výdavkoch za posledný rok. Ak ste už odovzdali plnú moc, môžete okamžite zaslať vyhlásenie prostredníctvom internetu. Ak nie, ak si to želáte, pripravte a stiahnite si ho bezprostredne pred predložením vyhlásenia prostredníctvom telekomunikačných kanálov. Táto možnosť bude k dispozícii okamžite po načítaní plnej moci.

K dispozícii je tiež možnosť uložiť vyhlásenie do počítača a odoslať ho osobne alebo poštou.

Obrázky: Automatický výpočet 910 formulárov

Odporúčaná