obchodné

Ako vyplniť žiadosť o IP

Ako vyplniť žiadosť o IP

Video: AKO NA TO: Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň za rok 2020 2024, Júl

Video: AKO NA TO: Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň za rok 2020 2024, Júl
Anonim

Ak sa rozhodnete zaregistrovať sa ako jednotlivec, nemôžete sa vyhnúť vyplneniu daňovej žiadosti. Väčšina jeho bodov nie je nijako zvlášť zložitá, niektoré však potrebujú vysvetlenie.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - žiadosť o registráciu IP vo forme P2101

  • - referenčný kód OKVED;

  • - tlačiareň;

  • - plniace pero;

  • - notárske služby.

Návod na použitie

1

Prvé dve strany formulára žiadosti sú venované vašim osobným údajom: priezvisko, meno a priezvisko, registračná adresa, dátum a miesto narodenia, údaje o cestovnom pase, DIČ. Ak ste dospelým občanom Ruska, jednoducho nevypĺňate oddiely týkajúce sa pasu, povolenia na prechodný pobyt alebo povolenia na pobyt v Ruskej federácii a dokladov potvrdzujúcich spôsobilosť maloletého na právne úkony. V iných situáciách ponechajte prázdne odseky o pase občana Ruska a / alebo dokladoch cudzinca. Nespúšťajte, aby ste vyplnili odsek o počte kódov OKVED: je lepšie sa k nemu vrátiť neskôr.

2

Ponechajte tretiu stránku prázdnu: musí ju vyplniť notár, ktorý osvedčí vašu žiadosť (ide o povinný postup). Ale štvrtý, venovaný kódom OKVED, spôsobuje mnohým ťažkosti.

Najprv premýšľajte o tom, čo plánujete urobiť, do ktorých oblastí sa chcete v budúcnosti venovať, v ktorých oblastiach sa môže vaše podnikanie rozvíjať v jednej alebo druhej etape. Z dôvodu prehľadnosti si ich môžete vytvoriť.

Po dokončení tohto procesu porovnajte, čo sa stalo s existujúcimi kódmi OKVED. Ich aktuálny adresár sa dá ľahko nájsť na internete pomocou vyhľadávacích nástrojov pre kódy „OKVED“.

3

Môžete preskočiť veľa častí tohto pomerne veľkého sprievodcu. Ak ste napríklad dizajnérom, ťažba je pre vás sotva relevantná. Mnohé formulácie v príručke sa nemusia zhodovať s typom činnosti, ktorú plánujete. V takom prípade môžete bezpečne vziať ten, ktorý má najbližší význam. V štandardnom formulári žiadosti sa uvádza iba desať kódov. Ale ak potrebujete viac, je to v poriadku. Túto stránku skopírujte a do dokumentu vložte toľkokrát, koľkokrát je to potrebné. Len nezabudnite odložiť aktuálne číslovanie.

4

Po dokončení postupu spočítajte počet kódov a výsledné číslo vložte do odseku 8 na druhej strane. Neponáhľajte sa podpísať: je lepšie to urobiť za prítomnosti notára. Skontrolujte, či je všetko vyplnené a či je správne. Nezabudnite v titulnej časti prvej strany uviesť inšpekciu, s ktorou sa práve obraciate: za písmeno „B“ je napísané „Číslo inšpekčnej inšpekcie (registračné inšpekčné číslo) podľa (názov regiónu alebo mesta)“. V závislosti od regiónu môžu podnikatelia registrovať všetky okresné inšpektoráty alebo jeden (alebo viac). Je uvedené číslo toho, komu chcete dokumenty predložiť.

5

Príjem dokumentov (hárok B, posledná strana) sa nemusí vyplňovať. Toto sa uskutoční v daniach.

To je všetko, vyhlásenie je pripravené. Vytlačte a notársky overte. Môžete priložiť potrebné dokumenty a ísť k dani.

Venujte pozornosť

1. Ak ste zaregistrovaní v mieste bydliska na jednej adrese, ale žijete na inej adrese, musíte zaregistrovať IP, kde ste zaregistrovaní. Dočasná registrácia (v mieste pobytu) neodôvodňuje registráciu jednotlivého podnikateľa, iba trvalú (v mieste bydliska alebo v starom spôsobe registrácie).

2. Ak neexistuje DIČ (individuálne číslo daňového poplatníka), musíte ho získať pred podaním žiadosti o registráciu jednotlivých podnikateľov. To sa dá urobiť na daňovom úrade bydliska.

Užitočné rady

Maloobchod prostredníctvom internetu má zmysel, len v prípade, byť zahrnutý do zoznamu kódov OKVED pre všetkých, ktorí hľadajú zákazníkov a prijímajú platby prostredníctvom World Wide Web: pomocou svojich webových stránok alebo inými spôsobmi. V niektorých situáciách má tento kód automaticky odstránenie nepotrebných otázok.

  • Federálna daňová služba v roku 2019
  • Vyplňte vyhlásenie o IP v roku 2019

Odporúčaná