obchodné

Ako vyplniť žiadosť o uzavretie IP

Obsah:

Ako vyplniť žiadosť o uzavretie IP

Video: Daň z nehnuteľnosti je potrebné podať do konca januára 2024, Júl

Video: Daň z nehnuteľnosti je potrebné podať do konca januára 2024, Júl
Anonim

Postup na uzavretie IP nie je zložitý, ale aby ste sa ním dostali čo najrýchlejšie a najbolestnejšie, mali by ste sa najprv postarať o doručenie potrebných správ a zaplatiť všetky splatné platby IFTS a PF.

Image

Kde začať postup eliminácie?

Aby sa nezdržal proces ukončenia OP, je potrebné uskutočniť miestne vyrovnanie vopred v miestnej pobočke Federálneho daňového inšpektorátu týkajúceho sa dlhu podnikateľa voči rozpočtu: je pravdepodobné, že databáza obsahuje nedoručenú správu alebo pokutu za nezaplatenú daň načas. Teraz musíte predložiť všetky správy a zaplatiť dlhy do rozpočtu, inak odmietnu likvidáciu podnikateľov.

Potom musíte navštíviť miestnu pobočku dôchodkového fondu a vykonať podobné vyrovnanie platieb a vykazovania: ak jednotlivý podnikateľ nie je zamestnávateľom, zaplatil si za seba včasné príspevky na dôchodok, odovzdal splatné správy - zamestnanci potvrdia neexistenciu dlhu a bude možné prejsť do ďalšej fázy.

Ak bol jednotlivý podnikateľ zaregistrovaný v Sociálnych fondoch ako zamestnávateľ, je potrebné napísať žiadosť o zrušenie registrácie ako zamestnávateľa a poskytnúť kópie pracovných kníh všetkých zamestnancov, na ktoré boli príspevky do dôchodkového fondu predložené na úradné overenie. Podobný postup bude musieť prejsť Fondom sociálneho poistenia.

Ak podnikateľ splatí všetok existujúci dlh a poskytne požadované dokumenty, bude po štandardnom postupe overenia odhlásený ako zamestnávateľ. Potom v miestnej pobočke Federálneho inšpektorátu daňových služieb by ste mali odobrať hárok obchádzok a obísť organizácie uvedené v ňom, aby ste potvrdili neexistenciu dlhov voči rozpočtu a sociálnym fondom registrovaným CCV. Až potom môžete začať postup na uzavretie IP. Za týmto účelom musíte zaplatiť štátny poplatok. Jeho veľkosť a podrobnosti o platbe musia byť objasnené v Federálnej daňovej službe, pretože hodnota tejto sumy sa môže líšiť.

Odporúčaná