obchodné

Ako začať s vlastnou odevnou linkou

Ako začať s vlastnou odevnou linkou

Video: Ako začať podnikať na Amazone_live stream 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať na Amazone_live stream 2024, Júl
Anonim

Odevná výroba je komplexný a vysoko konkurenčný podnik. Podnikateľom sa však niekedy podarí nájsť úspešnú a zatiaľ neobsadenú výklenok. Podarilo sa ti? Potom zaregistrujte svoju vlastnú značku a rozvíjajte trh. Ak sa všetko urobí správne, určite budete môcť znovu získať svoje miesto na slnku.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, čo presne prepustíte. Čím užšia je medzera, tým ľahšie je propagovať svoju budúcu značku. Napríklad výroba luxusných svadobných šiat alebo lacných klasických pánskych oblekov je ziskovejšia ako len dámske alebo pánske oblečenie.

2

Vyhodnoťte ponuky na trhu - možno sú v ňom medzery. Nevyrábajte produkt pre seba - premýšľajte, čo bude publikum požadovať. Majte na pamäti, že s najväčšou pravdepodobnosťou nie je možné zopakovať úspech podnikateľa, ktorý už využíva pôvodnú myšlienku. Nájdite svoj vlastný zvýraznenie.

3

Vytvorte zvučný názov pre svoju budúcu značku. Obráťte sa na názov agentúry - obchodná značka je príliš dôležitá na uloženie v tomto bode. Dobré meno pomôže vytvoriť reklamný koncept a znížiť náklady na propagáciu.

4

Napíšte podrobný plán podpory podnikania. Zistite, koľko zbierok budete vyrábať, s ktorými materiálmi budete pracovať, koľko zamestnancov budete potrebovať. Získajte povolenia a zaregistrujte svoju ochrannú známku.

5

Nájdite investora. Odevná výroba si vyžaduje neustále finančné injekcie a je vhodné spoliehať sa na návratnosť podniku s úspešnou situáciou až po roku alebo dvoch. Po vyzdvihnutí investora s ním uzavrite dohodu, ktorú musí skontrolovať právnik. Neobmedzujte sa na ústnu dohodu - ak dôjde k nezhode, vyriešia ju správne vykonané dokumenty.

6

Ak obchodujete s partnerom, podpíšte s ním zmluvu, v ktorej budú popísané práva a povinnosti všetkých účastníkov podnikania. Jasne uveďte pravidlá rozdelenia ziskov, zodpovednosti za chyby a ďalšie dôležité body.

7

Nájom zamestnancov. Aj keď dokonale šijete, budete potrebovať švadlena a rezačku. Následne sa bude musieť personál rozšíriť. Rozhodnite, kto rozhodne o nákupe textílií, predaji hotových výrobkov, propagácii reklamy. Neberte si všetky tieto úlohy na seba. Podnikateľ môže zvládnuť iba jednu alebo dve funkcie. Rutinu odovzdajte do dobrých rúk.

8

Neponáhľajte si prenajať kanceláriu - jedná sa o príplatok. Švadlenky a frézy môžu pracovať doma, pre manažérov je tiež pohodlnejšie riadiť tento proces z domácej kancelárie. Stretnite sa s potenciálnymi kupujúcimi a dodávateľmi na svojom území.

9

Uzatvárať zmluvy s dodávateľmi tkanín a doplnkov. Neobmedzujte sa na jedného, ​​aj keď na spoľahlivého partnera. Neustále študujte trh pri hľadaní nových, zaujímavejších a výnosnejších ponúk.

10

Nájdite obchody, ktoré budú predávať vaše produkty. Táto položka je veľmi náročná pre začiatočníkov, s ktorými maloobchodníci nechcú obchodovať. Zvážte výhodnú ponuku pre obchody - zľavový program, vlastnú reklamnú kampaň. Pri implementácii môže pomôcť skúsený obchodník s príležitosťou osloviť najvyšších predstaviteľov maloobchodných reťazcov. Zvážte elektronický obchod a spoluprácu s návštevou regionálnych veľtrhov.

11

Prísna kontrola výrobného procesu. Problémom mnohých začínajúcich podnikateľov je nestabilná kvalita a narušenie predtým dohodnutých dodávok. Uistite sa, že modely z novej kolekcie sú vždy k dispozícii na objednávku v správnom množstve.

12

Najdôležitejšou vecou je informovanie potenciálnych zákazníkov a koncových používateľov. Vaša značka by mala byť uznaná. Vytvorte kreatívny a vizuálne bohatý web. Fotografujte profesionálne snímky modelov. Tlačte živé brožúry. Ušetrite na tlači - kvalita materiálov by mala byť najvyššia, akú si môžete dovoliť. Zúčastnite sa na veľtrhoch a veľtrhoch v priemysle, robte módne prehliadky na prezentáciách reštaurácií, nákupných centier, klubov. Nadviazajte kontakty so zástupcami médií. Rozšírte tím prilákaním dobrého fotografa, bežných modelov, marketingových pracovníkov, umelcov, reklamných špecialistov.

Odporúčaná