Obchodné riadenie

Ako zarobiť peniaze na sieťovom marketingu

Ako zarobiť peniaze na sieťovom marketingu

Video: Dosiahnutie úspechu v sietovom marketingu... 2024, Júl

Video: Dosiahnutie úspechu v sietovom marketingu... 2024, Júl
Anonim

Existuje určitý druh priamej propagácie tovaru a služieb na trhu - viacúrovňový (sieťový) marketing, alebo, inými slovami, „od človeka k človeku“. Podstatou tohto typu marketingu je, že výrobná spoločnosť prijíma nábor armády nezávislých distribútorov, ktorí distribuujú výrobky, a odporúča ich priateľom, príbuzným a známym. Ako realistické je zarobiť si peniaze v tomto druhu podnikania?

Image

Návod na použitie

1

Vyberte sieťovú spoločnosť, s ktorou budete spolupracovať. Možno budete musieť stráviť nejaký čas oboznámením sa s výrobkami a plánom vyplácania odmien spoločnostiam, ktoré sú dnes na domácom trhu početné.

2

Venujte pozornosť produktu distribuovanému spoločnosťami (tovar alebo služby). Produkt by mal byť exkluzívny (jedinečný), kvalitný, v dopyte a mal by sa nachádzať v strednej cenovej kategórii.

3

Pozrite sa na marketingový plán spoločnosti, ktorý sa tiež nazýva plán odmien. Požiadajte osobu, ktorá vás pozvala do firmy, aby podrobne a podrobne vysvetlila podrobnosti platieb za vykonanú prácu.

4

Prečítajte si podmienky, za ktorých sa môžete stať distribútorom spoločnosti. Spoločnosť spravidla ponúka minimálne požiadavky: uzavrieť zmluvu a kúpiť si lacnú štartovaciu súpravu s dokumentáciou potrebnou na vybudovanie vášho podnikania. Odteraz máte nárok na zľavu z nákupu tovaru spoločnosti. V skutočnosti je to jeden z druhov odmien, pretože distribútor má možnosť kúpiť výrobok za veľkoobchodnú cenu, ktorá je niekedy o 30 - 50% nižšia ako cena pre bežného spotrebiteľa.

5

Predtým, ako prejdete prstom za veľa peňazí, nezabudnite sa vyškoliť na zručnosti v oblasti priameho predaja a budovanie siete. Vo väčšine spoločností je takéto školenie bezplatné a pozostáva z účasti na seminároch, pracovných prezentáciách a individuálnej práci s mentorom na zdokonaľovaní praktických zručností.

6

Po získaní počiatočných znalostí a zručností začnite ponúkať produkty spoločnosti iným ľuďom. Môže to byť vaša príbuzná, priatelia, známi alebo dokonca úplne cudzí ľudia, ktorí potenciálne potrebujú a majú úžitok z produktov spoločnosti. Dajte osobe informácie o produkte a vyzvite ho, aby sa pokúsil výrobok sám osebe použiť na vyhodnotenie jeho kvality.

7

Máte všetky práva ponúknuť kupujúcemu na kúpu výrobku od vás za maloobchodnú cenu, pričom rozdiel medzi vašimi nákladmi na nákup výrobkov a cenou pre kupujúceho na dosiahnutie vášho zisku. Po prijatí niekoľkých stálych zákazníkov, ktorí sa zaujímajú o produkt, sa môžete spoľahnúť na relatívne malý, ale stabilný príjem z osobného predaja.

8

Najatraktívnejšou formou odmeny pre distribútora je prijímanie provízií od budovania vlastnej distribučnej organizácie. Táto metóda bohužiaľ vyžaduje investíciu času a úsilia na vybudovanie siete. Ak to chcete urobiť, musíte do svojej obchodnej štruktúry podpísať niekoľko nových distribútorov, ktorí musia urobiť to isté.

9

V priebehu času (od niekoľkých mesiacov do niekoľkých rokov), pri zachovaní aktivity, získate určité percento z objemu predaného tovaru v celej sieti. V niektorých prípadoch sa mesačná odmena úspešného sieťového manažéra môže pohybovať od niekoľkých stoviek po niekoľko tisíc dolárov.

10

Pri plánovaní aktivít v sieťovom marketingu majte na pamäti, že váš finančný úspech nie je prakticky zaručený a závisí iba od vašej túžby, vytrvalosti a ochoty neustále sa učiť, osvojovania si nových zručností a pracovných metód.

Odporúčaná