obchodné

Ako registrovať súkromný podnik

Ako registrovať súkromný podnik

Video: Dr. Steven Greer - Vládne a Súkromné Projekty (Boulder Lekcia 2) 2024, Júl

Video: Dr. Steven Greer - Vládne a Súkromné Projekty (Boulder Lekcia 2) 2024, Júl
Anonim

Súkromný (fyzická osoba) podnikateľ je osoba zaregistrovaná na daňovom úrade ako taká. Otvorenie súkromného podniku dáva osobe príležitosť podnikať a dosahovať zisk, pričom sa spolieha na svoje silné stránky a schopnosti.

Image

Budete potrebovať

žiadosť o registráciu ako samostatný podnikateľ, prijatie platby štátnej dane vo výške 800 rubľov, pas.

Návod na použitie

1

Pred rozhodnutím o registrácii súkromného podniku sa rozhodnite, čo budete robiť, to znamená, vyberte typ činnosti. Oboznámte sa s daňovým režimom a vyberte si pre vás ten najvhodnejší. Upozorňujeme, že každý druh činnosti má svoje vlastné zákonné typy zdaňovania.

Ak chcete získať náhradu za náklady na registráciu IP z centra práce, zaregistrujte sa ako nezamestnaní pred registráciou spoločnosti. IP registráciu vykonáva daňový úrad.

2

Ak nemáte DIČ (identifikačné číslo daňového poplatníka), namiesto pomenovania čísla dajte pomlčku. Daňový inšpektorát vám poskytne DIČ spolu s dokladmi o registrácii vás ako samostatného podnikateľa. V tomto prípade sa však obdobie registrácie DV zvýši o obdobie registrácie DIČ.

3

Teraz je potrebné vyplniť doklady pre registráciu jednotlivých podnikateľov a predložiť ich daňovému úradu. Vyzbrojte sa referenčným kódom OKVED (All-Russian Klasifier of Economic Activities). Nájdite v ňom kódy pre typ činnosti, ktorú plánujete vykonávať. Uveďte čo najviac kódov v aplikácii, pretože za zadanie ďalších kódov, keď je vaša IP už zaregistrovaná, sa účtuje osobitný poplatok. Najskôr však v zozname uveďte hlavnú činnosť. Žiadosť môže byť vyplnená buď ručne alebo vytlačená na počítači a potom overená notárom. Ak dokumenty odovzdáte osobne, notárske služby sa nevyžadujú.

4

Zaplaťte štátny poplatok za registráciu IP. V roku 2011 je takáto štátna povinnosť 800 rubľov. Podrobnosti o platbe potvrdení nájdete na daňovom úrade, kde zaregistrujete IP. To znamená na daňovom úrade bydliska. V prípade odmietnutia registrácie DV sa štátna povinnosť nevracia, takže pri vyplňovaní žiadosti buďte veľmi opatrní - nemali by sa robiť chyby ani preklepy.

5

Vezmite žiadosť v jednom exemplári, platený doklad s kópiou pasu a DIČ (ak existuje) na daňový úrad. Ak chcete prejsť na zjednodušený daňový systém, zahrňte do súboru dokumentov vyhlásenie o prechode na zjednodušený daňový systém.

6

Do 5 dní vás musí daň zaregistrovať ako samostatný podnikateľ alebo vzdať sa oslobodenia. Ak na daňovom úrade urobíte kladné rozhodnutie, mali by ste dostať potvrdenie o registrácii ako samostatného podnikateľa a výpis z jednotného štátneho registra jednotlivých podnikateľov.

ako znovu zaregistrovať mimoriadny stav

Odporúčaná