Druhy činností

Ako zaregistrovať neziskové partnerstvo

Ako zaregistrovať neziskové partnerstvo

Video: ŽIVĚ: Ondřej Habr - Partnerské vztahy v astrologii 2024, Júl

Video: ŽIVĚ: Ondřej Habr - Partnerské vztahy v astrologii 2024, Júl
Anonim

Neziskové partnerstvo je nezisková organizácia založená na členstve. Má právo pomáhať svojim účastníkom pri vykonávaní aktivít zameraných na dosiahnutie sociálnych, charitatívnych, kultúrnych, vedeckých, vzdelávacích a iných cieľov.

Image

Návod na použitie

1

Na založenie neziskového partnerstva nie je potrebné sa zaregistrovať ako právnická osoba. Jeho organizátormi môžu byť aj občania. Zákon však ustanovuje, že neziskové partnerstvo nemôže založiť jedna osoba. Počet zakladateľov musí byť najmenej dva. Okrem toho maximálny počet účastníkov neziskového partnerstva nie je zákonom obmedzený.

2

Ak sa rozhodnete vytvoriť neziskové partnerstvo, musíte spolu s ostatnými zakladateľmi urobiť spoločné rozhodnutie. Ak to chcete urobiť, usporiadajte stretnutie, zvážte otázku vytvorenia partnerstva a schválte jeho chartu. Spolu s ostatnými účastníkmi môžete uzavrieť spoločenskú zmluvu.

3

Pri registrácii neziskového partnerstva sa obráťte na daňové úrady v mieste bydliska s dokumentom, ktorý obsahuje: - rozhodnutie zriaďovateľov založiť neziskové partnerstvo, - rozhodnutie zriaďovateľov zaregistrovať právnickú osobu, ktoré je vyhotovené vo forme protokolu a obsahuje otázky týkajúce sa založenia právnickej osoby., schválenie charty, voľba riadiacich orgánov, - charta neziskového partnerstva, - zakladateľská zmluva, ak bolo rozhodnuté o jej vypracovaní.

4

Charta vášho nekomerčného partnerstva by mala obsahovať informácie o jeho názve, právnej forme, mieste, postupe riadenia, predmete a účele činnosti. Okrem toho by charta mala zverejňovať informácie o zložení a kompetenciách riadiacich orgánov, právach a povinnostiach členov neziskového partnerstva, podmienkach a postupe pri vstupe do partnerstva a jeho odchode, zdrojoch tvorby majetku atď.

5

Neziskový partnerský majetok, ktorý môžete tvoriť z pravidelných a jednorazových členských poplatkov, dobrovoľných príspevkov z majetku a darov, z predaja výrobkov, prác, služieb, dividend, príjmu z majetku a iných zdrojov.

Odporúčaná