obchodné

Aké správy je potrebné predložiť SP

Obsah:

Aké správy je potrebné predložiť SP

Video: FRESH FISH HAVE ARRIVED - AQUARIUM FISH UNBOXING PART TWO 2024, Júl

Video: FRESH FISH HAVE ARRIVED - AQUARIUM FISH UNBOXING PART TWO 2024, Júl
Anonim

Aby mohol podnikateľ úspešne podnikať, musí vedieť, aký druh správ musí predložiť a v akom časovom rámci. Typy poskytovaných správ závisia od niekoľkých faktorov - daňového režimu, ktorý používa, ako aj od dostupnosti zamestnancov.

Image

Bez ohľadu na druh zdanenia predloží individuálny podnikateľ IFTS správu o priemernom počte zamestnancov do 20. januára. Na tento účel sa počíta počet zamestnancov za každý deň alebo mesiac (vrátane zamestnancov na pracovnej neschopnosti, na administratívnej dovolenke), potom sa tento ukazovateľ sčíta a vydelí počtom dní v mesiaci alebo roku.

Podáva sa správa o OSNO

Ohlasovanie IP o OSNO najobsiahlejších. Podnikateľ je povinný každý mesiac predkladať IFTS daňové priznania k DPH. Každoročne podáva správy vo forme dane z príjmu pre 3 osoby do 30. apríla.

Okrem toho musí individuálny podnikateľ predložiť vyhlásenie o predpokladanom príjme (vo forme dane z príjmu pre 4 osoby) - jeden mesiac po registrácii jednotlivého podnikateľa alebo, v prípade existujúceho jednotlivého podnikateľa, odhadovaný nárast zisku o 50%. V prípade predčasného predloženia správ možno podnikateľovi uložiť pokutu vo výške 1 000 r.

Nahlasovanie IP na USN

IP vykazovania zjednodušeného daňového systému bez zamestnancov je minimalizované. Podnikateľ musí podať daňové priznanie v zjednodušenom daňovom systéme v nasledujúcom roku do 30. apríla po vykazovanom období. Správy možno predkladať osobne, e-mailom alebo cenným listom. IFTS predtým osvedčoval účtovnú knihu príjmov a výdavkov, ale od roku 2013 to nie je potrebné.

Správa IP o UTII

Jednotlivý podnikateľ v UTII podáva štvrťročné daňové priznanie k imputovanej dani - najneskôr do 20. dňa mesiaca nasledujúceho po poslednom v vykazovanom štvrťroku. IE kombinujúce UTII a iné režimy (napríklad USN alebo OSNO) tiež predkladá správy v plnom rozsahu. Zároveň musia jednotliví podnikatelia viesť oddelenú daňovú evidenciu.

Odporúčaná