Druhy činností

Pomenovanie: takmer komplikované

Pomenovanie: takmer komplikované

Video: KROS Agile Meetup 2024, Júl

Video: KROS Agile Meetup 2024, Júl
Anonim

Pomenovanie je samostatný, pomerne zložitý a časovo náročný proces. Závisí to od názvu značky mnohými spôsobmi, či vám budú zákazníci veriť a či k vám pôjdu.

Image

Pri výbere značky sa zohľadňuje mnoho faktorov, medzi ktoré patria:

· Názov by mal byť pre spotrebiteľa úplný a zrozumiteľný, ľahko identifikovateľný s produktom alebo spoločnosťou. Malo by sa zhodovať s tým, čo ponúkate.

· Názov by mal byť ľahko zapamätateľný a vysloviteľný. Ideálnou možnosťou je, keď si na budúcu značku ľahko zapamätáte bez vynaloženia úsilia. Musíte byť obzvlášť opatrní pri zložitých názvoch, ktoré sa nedajú ľahko písať.

· Názov by mal osloviť cieľové publikum, ľudí, ktorí si kúpia tento produkt alebo využijú služby tejto spoločnosti.

· Názov značky by sa mal líšiť od konkurencie, aby nezamieňal ľudí a nedal svojich zákazníkov inej spoločnosti s rovnakým menom a podobným logom.

· Názov spoločnosti by mal byť pre spotrebiteľa harmonický a príjemný. Toto je obzvlášť dôležité, ak spoločnosť plánuje predávať tieto výrobky v inej krajine alebo regióne s iným jazykom.

· Napokon je vhodné chrániť obchodnú značku a jej ďalšie prvky legálne - a preto je potrebné, aby sa nikde inde nenašli.

Ako sa vytvára meno:

Fáza 1: prieskum trhu. Obchodníci zaznamenávajú, ktoré názvy už existujú, ktoré miesta sú obsadené, analyzujú konkurentov a ich úspešné alebo neúspešné obchodné značky.

Fáza 2: pripravuje sa stručný popis s požiadavkami na obchodné meno. Požiadavky sa môžu vzťahovať na obsah, na združenia, na ktoré sa tento názov odvoláva, na slová, ktoré môžu byť v názve. Určite cieľové publikum pre značku.

Fáza 3: vymyslenie možností a výber mien z ich počtu. Vybrané možnosti sa musia skontrolovať na cieľovom publiku: nie vždy je možnosť, ktorú má zamestnanec rád, vhodná pre cieľové publikum.

Fáza 4: po výbere možnosti musíte skontrolovať, či niekto túto možnosť pred vami zaregistroval a či je toto meno prevzaté do výklenku, ktorý potrebujete. Ak je všetko v poriadku, môžete použiť zvolenú značku.

Odporúčaná