obchodné

Nový klasifikátor OKPD2 na rok 2015

Nový klasifikátor OKPD2 na rok 2015
Anonim

V podmienkach moderného ruského trhového hospodárstva s cieľom zefektívniť účtovníctvo a štatistiku štátu a umožniť spotrebiteľom a výrobcom komunikovať v jednom jazyku bol zavedený systematický klasifikátor, ktorý zahŕňa zoskupenia druhov výrobkov a služieb - OKPD.

Image

Národný klasifikátor výrobkov je v súlade s určitými typmi činností jednou zo súčastí systému jednotnej klasifikácie, ktorý je určený na zakódovanie štatistických a ekonomických informácií štátu. OKPD-OK-034-2014 bol vyvinutý a uvedený do platnosti 02.01.14, ruší predchádzajúce klasifikátory z roku 2015 a obsahuje nasledujúce kódy: OKDP-OK-004-93, OKPD-OK-034-2007, OKUN-OK-002-93, OKP-005-93.

Subjekt, ktorý sa rozhodol podnikať, je spočiatku určený typmi činností a príslušnými kódmi pre súčasný OKPD. Ak to chcete urobiť, musíte kontaktovať oficiálnu webovú stránku všetkých ruských klasifikátorov classifikators.ru, ktorá zobrazuje správne informácie so všetkými legislatívnymi zmenami.

OKPD sa používa pri pracovných a účtovných činnostiach oddelení, podnikov a organizácií, ktoré pôsobia na mikroekonomickej úrovni bez ohľadu na vlastníctvo. Klasifikátor poskytuje príležitosť na vyriešenie mnohých naliehavých problémov. Ide o vykonávanie jasného účtovníctva podľa druhu činnosti na zobrazovanie štatistických údajov a daňového účtovníctva, zabezpečenie „horizontálneho prepojenia“ medzi spotrebiteľom a výrobcom, kódovanie domáceho produktu pre možnosť jeho následného prechodu na medzinárodné normy. Používanie kódov OKPD vám tiež umožňuje odosielať žiadosti o prácu a prijímať informácie prostredníctvom medzinárodných sietí, čo výrazne zjednodušuje proces interakcie v makroekonomických vzťahoch.

Odporúčaná