Druhy činností

Potrebujú obchodníci krízu?

Potrebujú obchodníci krízu?

Video: OTECKOVIA - Oteckovia majú prúser. Kríza stredného veku útočí! 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Oteckovia majú prúser. Kríza stredného veku útočí! 2024, Júl
Anonim

Kríza v roku 2008 podkopala trh práce špecialistov na povýšenie: v mnohých spoločnostiach boli prepustení obchodníci, pretože nedokázali vysvetliť výhody, ktoré im ich organizácia prinesie. Teraz opäť cítia Damoklov meč nad sebou. Zamestnávatelia to budú môcť využiť - je čas prinútiť obchodníkov, aby pracovali so zvýšenou návratnosťou. Aký je najlepší spôsob riadenia odborníkov na propagáciu v rámci rovnakého rozpočtu?

Image

Pred krízou mnoho organizácií utrácalo peniaze za jednoduché propagácie: publikácie v špeciálnych časopisoch, výstavy, konferencie. Musíte vyzvať obchodníka, aby našiel spôsob, ako dať obchodnú ponuku kupujúcim za nižšie ceny. Lepšie, ak konkurenti túto metódu ešte nepoužili. Tajomstvom je čo najpodrobnejšie opísať správanie klienta.

Tento prístup pomohol obchodníkom nájsť pre Sberbank nový reklamný kanál s cenou za umiestnenie desaťkrát nižšou, ako sa plánovalo. Banka organizovala každoročnú kampaň pre vedúcich pracovníkov spoločností - znížené úrokové sadzby z úverov pre malé a stredné podniky. Hlavnými zákazníkmi sú majitelia obchodov a kioskov. Potrebujú finančné prostriedky, keď väčšina peňazí vynaložených na nákup inej dávky tovaru. Účtovníci veľkoobchodných základní dostali šaržu kancelárskeho papiera na tlač faktúr a faktúr. Na jednej strane každého listu boli napísané informácie o akcii. Plány na prilákanie nových zákazníkov boli naplnené sedemkrát.

Obchodníci spoločnosti priťahujú návštevníkov na stránku a hodnotia svoju výkonnosť návštevami. Výsledkom je, že spoločnosť vie, odkiaľ pochádza viac návštevníkov, ale nie je známe, odkiaľ pochádza viac zákazníkov. Návštevníci stránok iba zavolajú do kancelárie, takže musíte sledovať, ktorá návšteva sa zmení na hovor.

Mango Office, poskytovateľ cloudových komunikačných služieb pre podniky, zvyčajne rozdelil svoj marketingový rozpočet na kontextovú a bannerovú reklamu na polovicu, ale po tejto operácii sa ukázalo, že kontextové prechody uskutočnili tri štvrtiny hovorov a prechody z bannerov iba o štvrtinu. Keďže z kontextových reklám prichádza viac záujemcov, znamená to, že na ne musia minúť viac ako na bannery. Rozpočet bol prerozdelený v prospech kontextovej reklamy.

Pomocou jedinečných virtuálnych čísel môžete označiť nielen online reklamu, ale aj direct mail, konferencie a výstavy.

Prvým plánom obchodníka je nájsť toto cieľové publikum.

Majiteľ obchodu s dokončovacím materiálom SuperStroy stanovil za úlohu svojim zamestnancom zdvojnásobiť predaj 3 mesiace po uvedení reklamy na trh. Keby šabashniki začali nakupovať stavebné materiály v obchode, úloha by bola vyriešená, ale ako obvykle uprednostňovali veľkoobchodné základne.

Z pozorovaní vyplynulo, že švajčiarske výrobky sa neustále rozbijú a zmiznú. Základne sú na okraji mesta, na ceste k nim sú neustále dopravné zápchy. Zároveň sa v nástroji SuperStroy, ktorý sa nachádza v strede, nepožadovali zásoby nástrojov. Začala sa akcia kupónu „Šek“ - „Kúpte v centre, vymieňajte šeky za nástroj“. Čím viac nákupov spolupracovníci vykonali, tým vážnejší nástroj dostali za inkasované šeky. V dôsledku toho bol plán na zvýšenie predaja dokončený za tri týždne namiesto troch mesiacov.

Ako premeniť návštevníkov na kupujúcich

Firemné stránky sú tiché katalógy, ktoré nevyzývajú návštevníkov, aby podnikli kroky. Najprv zistite zoznam týchto akcií a začnite pracovať.

Obchodníci zvyšovali návštevnosť na stránkach výrobcu okien Steklodom, ale tržby nerástli. Zostavil sa zoznam 80 cielených akcií. Boli vybraní traja z nich: „volanie do call centra“, „žiadosť o volanie meradla“, „otázka na zákaznícke oddelenie“.

Pomocou niektorých internetových služieb sa analyzovali akcie návštevníkov. Ukázalo sa, že návštevníci sa zoznámili s jednou alebo dvoma stránkami a po opustení stránky, pred dosiahnutím komerčných ponúk. Tieto údaje sa použili na zmenu dizajnu stránky a umiestnenia cieľových tlačidiel. Prostredníctvom textov a návrhu rozhrania stránka začala návštevníkom vysvetľovať, čo majú robiť, ako to majú robiť a čo by v konečnom dôsledku dostali. Výsledkom je, že počet hovorov z miesta vzrástol jeden a pol krát a počet hovorov meračov sa zdvojnásobil.

Ak vaša spoločnosť nemá obchodníka, je čas prijať jeho prácu. Čoskoro sa na trhu objaví veľa odborníkov zadarmo, ktorí sú pripravení pracovať s plným nasadením. Zostáva len vybrať to najlepšie.

Odporúčaná