obchodné

Kľúčové časti podnikateľského plánu

Kľúčové časti podnikateľského plánu

Video: Ukážka finančnej časti podnikateľského plánu (finančný plán) 2024, Júl

Video: Ukážka finančnej časti podnikateľského plánu (finančný plán) 2024, Júl
Anonim

Podnikateľský plán je rozdelený do niekoľkých častí. Každá časť vysvetľuje rôzne aspekty toho, ako sa spoločnosť zmestí do konkrétneho odvetvia.

Image

Návod na použitie

1

Zhrnutie. Táto časť sa objaví ako prvá v obchodnom pláne, mala by však byť napísaná ako posledná. Zhrnutie poskytuje prehľad informácií vo vašom pláne.

2

Opis spoločnosti. Tu vysvetlíte štruktúru spoločnosti (výlučný vlastník, partnerstvo, LLC atď.). Musíte tiež uviesť miesto podnikania a stručný popis toho, čo budete robiť.

3

Produkt alebo služba. Táto časť vysvetľuje, ktoré produkty a služby spoločnosť ponúka, s dôrazom na to, ako ich zákazníci budú používať.

4

Analýza trhu. Musíte preukázať svoje znalosti trhu a odhadovaný podiel pokrytia, konkurentov. Poskytnite tiež potreby zákazníkov, ktorí ešte nenaplnili konkurenciu a ako ju chcete opraviť.

5

Stratégia a rozvoj. Opíšte, ako sa budete líšiť na trhu a stimulovať rast spoločnosti.

6

Online marketing. Ak sa chystáte inzerovať svoje podnikanie na internete, urobte si zoznam výdavkov spojených s vytvorením a údržbou stránok, propagáciou vo vyhľadávačoch a sociálnych médiách.

7

Riadiaci tím. Predstavte kľúčových členov vášho tímu krátkym životopisom a skúsenosťami.

8

Finančná analýza. Táto časť obsahuje plánovaný zisk alebo stratu, tabuľky peňažných tokov najmenej na ďalšie dva roky. Investori uprednostňujú päťročné prognózy.

Odporúčaná