ostatné

Prečo je v USA predaj kariet Galaxy Tabs zakázaný

Prečo je v USA predaj kariet Galaxy Tabs zakázaný

Video: The Invisible World 2024, Júl

Video: The Invisible World 2024, Júl
Anonim

Okresný súd v Kalifornii v USA sa rozhodol zakázať predaj tabletových počítačov Galaxy Tab 10.1 juhokórejskej spoločnosti Samsung Electronics v tejto krajine. Nárok spoločnosti Apple voči jej konkurentovi bol teda uspokojený.

Image

Podstatou žaloby bolo to, že spoločnosť Samsung Electronics použila pri výrobe počítača patenty vlastnené spoločnosťou Apple. Zástupcovia americkej spoločnosti informovali novinárov, že výrobky juhokórejského výrobcu sa objavili na trhu neskôr a sú do značnej miery podobné iPadu a iPhone.

Zamestnankyňa spoločnosti Apple Christine Huget uviedla, že tabletové počítače Samsung, ktoré nasledovali po počítačoch spoločnosti Apple, kopírujú nielen obal a tvar, ale aj rozhranie amerických produktov.

Vedenie juhokórejskej spoločnosti sa však domnieva, že súdne spory v dôsledku výskytu elektronických zariadení môžu v budúcnosti obmedziť dostupnosť high-tech výrobkov a spôsobiť spomalenie.

Súčasný súdny proces nie je prvý. Koncom roka 2011 už spoločnosť Apple podala podobnú žalobu. Potom ho sudca Lucy Koch odmietol - americká spoločnosť nedokázala dokázať závažnosť škôd spôsobených ich podnikaniu porušením patentu. Teraz, po preskúmaní prípadu v mene federálneho odvolacieho súdu, Koch uviedla, že Apple poskytla presvedčivé dôkazy, ktoré nevyvolávajú jej pochybnosti.

Súdne rozhodnutie nadobudne účinnosť po tom, ako americká spoločnosť predloží dokument, v ktorom sa uvádza, že na jeho účet bolo rezervovaných 2, 6 milióna dolárov. Túto sumu bude spoločnosť Apple povinná zaplatiť ako náhradu za právne náklady spoločnosti Samsung Electronics, ak sa spoločnosť Samsung Electronics proti rozhodnutiu súdu v Kalifornii odvolá a preukáže, že má pravdu. Juhokórejská spoločnosť sa nehodlá vzdať. Až do vydania nového súdneho rozhodnutia je však predaj karty Galaxy Tab 10.1 pozastavený.

Na jeseň roku 2011 spoločnosť Apple už zakázala predaj týchto tabletových počítačov v Nemecku. K dnešnému dňu sa tejto problematiky zaoberá 9 súdov v 9 krajinách sveta. Napríklad v Austrálii súd prijal argumenty spoločnosti Samsung.

Odporúčaná