obchodné

Koľko stojí otvorenie malého obchodu

Obsah:

Koľko stojí otvorenie malého obchodu

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Otvorenie malého obchodu môže priniesť zisk, chrániť úspory, vytvárať pracovné miesta. Váš podnik je však odsúdený na neúspech bez toho, aby bol zostavený podnikateľský plán a kalkulované boli výdavky „prvýkrát“.

Image

Nehnuteľnosti

Je vhodné používať prenájom nehnuteľností v počiatočnej fáze, pretože podnik nemusí byť dostatočne rentabilný. V prípade zlyhania pri prenájme izby znižujete riziká - prenájom môžete vždy zastaviť. Ak si kúpite izbu, potom musíte dlho hľadať nájomcu (ako je to často v prípade komerčných nehnuteľností).

Náklady na prenájom obchodných návštev sú čisto individuálne. Cena závisí od mesta, regiónu, priechodnosti, susedov. Môže to byť dokonca ovplyvnené charakterom majiteľa. Nájdete niekoľko zaujímavých ponúk služieb Olx a Avito sami. Môžete tiež využiť služby realitných agentov. Budú musieť platiť mesačnú nájomnú cenu, ale tie „tidbity“ maloobchodných priestorov môžete získať za atraktívnu cenu. V provinčnom meste nájdete malé oblasti za 10 000 rubľov mesačne, oblasti v nákupných centrách sú oveľa drahšie (od 100 tisíc).

Interiér

Náklady na vybavenie interiéru sa môžu zdať zbytočné, ak si prenajmete izbu s dobrým povrchom. Je to však dizajn obchodu, ktorý ho odlišuje od všetkých ostatných, je to práve firemná identita, ktorá umožňuje pravidelným návštevníkom nájsť cestu do obchodu znova a znova. Hlavné výdavky: stoly, stojany, pokladne, podlahy. Náklady na opravu sa v priemere považujú za náklady na mesačné nájomné.

Kto predáva? Čo sa predáva?

Rôznorodý sortiment si vyžaduje značné náklady. Všimnite si, že sortiment novo otvorenej lekárne by mal byť kompletný a mal by obsahovať všetky terapeutické látky. Obchod s obuvou, čajovňa si môžu dovoliť obchodovať s najvyhľadávanejším tovarom. Za sortiment musíte platiť, pretože tovar zaberá miesto, zúčastňuje sa na účtovníctve, musíte si ho kúpiť a nevedieť, kedy je skutočne potrebné.

Poplatok pre predávajúcich je jednou z hlavných fixných nákladov. Majitelia obchodov sa zvyčajne stretávajú s bežnou otázkou: najať hotového predajcu alebo si ho sami zaškoliť. Ak sa vám podarí nájsť dobrého predajcu, je takmer zaručené, že bude môcť „získať“ svoj plat a prinesie vám zisk. Mzda predajcu sa môže pohybovať od 20 do 50 000 rubľov (v závislosti od jeho schopností).

Odporúčaná