obchodné

Aký je princíp práce leasingových spoločností

Aký je princíp práce leasingových spoločností

Video: Steam Engine - How Does It Work 2024, Júl

Video: Steam Engine - How Does It Work 2024, Júl
Anonim

Lízingový trh sa vyvíja veľmi rýchlo a mnoho právnických a fyzických osôb pozitívne zhodnotilo výhody spolupráce s leasingovými spoločnosťami. Ak potrebujete automobilové alebo stavebné vybavenie, vybavenie - všetko toto je možné zakúpiť v prenájme.

Image

Návod na použitie

1

Lízing si dnes vyberá mnoho spoločností. Poprední výrobcovia strojov a zariadení poskytujú príležitosť na uzavretie zmluvy. Pri realizácii lízingovej transakcie uzatvorenej medzi stranami sa podpísalo niekoľko dohôd.

2

Najprv sa uzavrie nájomná zmluva. Zároveň (alebo neskôr) je podpísaná kúpna zmluva o prenájme prenajatého majetku. Táto zmluva sa uzatvára medzi leasingovou spoločnosťou a dodávateľom. Povinnosti dodávateľa sú pevne stanovené - hovoríme o dodávke zariadenia včas. V zmluve sa okrem toho uvádza: náklady na zariadenie, druh platby, dodacie a inštalačné povinnosti.

3

Znenie kúpnej zmluvy musí byť písomne ​​dohodnuté s nájomcom. Ak sú tieto dva dokumenty v rukách lízingovej spoločnosti, môže s bankou alebo investorom uzavrieť úverovú zmluvu. Na základe zmluvy banka prideľuje prostriedky na čiastočnú platbu na základe kúpnej zmluvy. Spravidla ide o asi 70% nákladov na vybavenie.

4

Nájomca prevedie zvyšných 30% hodnoty nehnuteľnosti ako zálohu. Platba sa uskutočňuje na základe lízingovej zmluvy prenajímateľa. Finančné prostriedky, ktoré lízingová spoločnosť dostane v tejto fáze, sa prevedú na dodávateľa ako platba za kúpnu a predajnú zmluvu. Prevod finančných prostriedkov medzi účastníkmi transakcie sa často uskutočňuje v niekoľkých etapách. Všetko záleží na podmienkach kúpnej zmluvy.

5

Prenajatý majetok prostredníctvom splnomocnenca vydaný prenajímateľom preberá nájomca. Riziká spojené s používaním prenajatého majetku, ako aj samotného subjektu, musí byť poistené poisťovňou. Prenajatý majetok je založený do banky, ale záloha sa nevyžaduje.

6

Zmluva sa uzatvára na dobu určitú. Počas doby platnosti zariadenie používa zariadenie pre svoje vlastné účely a realizuje mesačné platby, ktorých výška je stanovená v zmluve. V takomto prípade prenajatý majetok vlastní leasingová spoločnosť.

7

Ak klient spoločnosti poruší platobné lehoty, nájomca má právo vyzdvihnúť zariadenie a predať ho. S včasnou platbou, po zaplatení celej sumy podľa zmluvy, prechádza vlastníctvo zariadenia na nájomcu. Všetky príjmy a zisky, ktoré klient leasingovej spoločnosti získal pri používaní prenajatého majetku, sú majetkom klienta.

Ako funguje leasing?

Odporúčaná