ostatné

Bankrot jednotlivcov: recenzie z minulosti

Obsah:

Bankrot jednotlivcov: recenzie z minulosti

Video: Andrejov Saab 9-5 2. generácie - volant.tv 2024, Júl

Video: Andrejov Saab 9-5 2. generácie - volant.tv 2024, Júl
Anonim

Konkurzné konanie jednotlivcov v Rusku sa začalo od roku 2015. Odvtedy sa do kategórie finančne platobne neschopných môžu zaradiť nielen právnické osoby, ale aj všetci občania našej krajiny z dôvodu akumulovaných dlžných záväzkov vo výške presahujúcej päťstotisíc rubľov a omeškania, ktoré trvalo viac ako tri mesiace. Zahŕňa to aj dlhové záväzky z pôžičiek, daní, verejných služieb atď., Ak mesačný príjem jednotlivca neumožňuje ich vyplatenie. Okrem toho sa zohľadňujú dlhy tak u právnických osôb, ako aj voči jednotlivcom, pričom sa uplatňuje zásada ich pripočítania.

Image

Konkurz môže byť skutočným východiskom z ťažkej finančnej situácie, v ktorej sa osoba ocitne v prípade nezaplatenia peňažných záväzkov. Napríklad výška platu alebo dôchodku nestačí na mesačné splátky pôžičiek, daní, energií a iných finančných bremien. V tomto prípade sa dlhy nedajú jednoducho splatiť, ale skôr akumulujú ako snehová guľa s geometrickým progresom.

Takáto zdanlivo fatálna situácia sa dá pozitívne vyriešiť začatím konkurzného konania. Okrem toho sa od okamihu začatia súdneho konania v tomto prípade prenasledovanie veriteľov okamžite zastaví vo forme, okrem iného, ​​výziev zberateľov, ktorí často veľmi vážne zatienili svoje životy agresívnym tlakom. A samotný postup dnes trvá asi rok, čo možno považovať za úplne opodstatnený pojem.

Súčasná situácia s bankrotom „fyzikov“ v našej krajine nie je vôbec optimistická. Faktom je, že tento zákon mal vytvoriť najpriaznivejšiu finančnú situáciu a vychádzal zo skutočnosti, že viac ako pol milióna ľudí, ktorí skutočne patria do tejto kategórie ľudí, žije v Rusku. Teraz sa však len niekoľko desiatok tisíc ľudí odvážilo prejsť týmto postupom a je uznaných za oficiálneho bankrotu.

Tento postup samozrejme vyžaduje veľa času a úsilia, avšak dosiahnutý cieľ je veľmi významný. Aby bolo možné spoľahlivo pochopiť všetky nuansy tohto podnikania, je potrebné v prvom rade študovať recenzie konkrétnych ľudí, ktorí už zbankrotovali. A až potom sa rozhodnúť, ako môže byť v tomto kontexte individuálna situácia odôvodnená.

Hlavné faktory

Dnešná štatistika výrečne naznačuje, že obyvatelia veľkých miest sa z právneho hľadiska ako naj gramotnejšie najčastejšie obracajú na špecialistov na bankrot. Odpovede obyvateľov Moskvy, Petrohradu a ďalších regionálnych centier je preto možné nájsť na internete.

Image

Po zhrnutí preskúmaní osôb, ktoré sa obrátili na rozhodcovské súdy s vyhláseniami o vyhlásení bankrotu, možno rozlíšiť tieto skutočnosti:

- môžete sa sami podrobiť konkurznému konaniu;

- rozpočet tejto udalosti sa môže pohybovať v rozmedzí približne stotisíc rubľov;

- priemerný čas je asi rok (sedem až osem mesiacov pri predaji nehnuteľností);

- najlepšiu možnosť možno považovať za postup, pri ktorom dlhy dosahujú viac ako pol milióna rubľov a neexistuje hnuteľný a nehnuteľný majetok;

- Negatívne následky bankrotu sú úplne odôvodnené jeho výhodami.

Keďže zákon o bankrote jednotlivcov je stále dosť „hrubý“, v skutočných prípadoch existuje veľa otázok, ktoré spôsobujú rôzne interpretácie a spory.

Hlavné mylné predstavy občanov

Analýza bankrotu jednotlivcov dnes ukazuje, že veľa ľudí sa k nemu uchýli kvôli mnohým obavám.

Po prvé, chybné stanovisko sa týka skutočnosti, že iba dlhy, ktoré sa zaznamenávajú až v súčasnosti, sú predmetom zrušenia. Obecný byt, dopravné pokuty, výživné a iné druhy finančných bremien spojených s osobnosťou dlžníka samozrejme nemožno samozrejme odpisovať. Tieto povinnosti napokon znamenajú skutočný život človeka. Úverové záväzky a dlhy, ktoré vznikli pred inými jednotlivcami, sa však odpisujú v plnej výške a bez ohľadu na dátum uplynutia platnosti zmluvných záväzkov.

Image

Ďalším mýtom, ktorý sa týka bankrotu, je klamný názor, že dlžníkovi je zakázané cestovať do zahraničia. Po ukončení postupu je cestovanie mimo Ruskej federácie vo všeobecnosti neobmedzené. Počas posudzovania prípadu sa však bude vyžadovať povolenie súdu. Žiadosť musí obsahovať odôvodnenie týkajúce sa pracovných alebo rodinných motívov.

Často sa tiež domnieva, že namiesto vyhlásenia konkurzu môže súd rozhodnúť o odňatí celej mzdy alebo dôchodku. V tejto súvislosti by malo byť zrejmé, že aj keď sa analyzujú príjmy fyzickej osoby, ktorá odhaľuje jasnú príležitosť na splatenie ich dlhov, nebudú tieto dlhy podliehať úplným a jednorazovým odpisom, ale iba reštrukturalizované. A výška mesačného splácania dlhu v súlade so stanoveným harmonogramom sa vypočíta na základe maximálnej hranice 50% príjmu. V tomto prípade existuje veľa nuancií spojených s životnými nákladmi v oblasti bydliska, prítomnosťou závislých osôb atď.

Okrem toho je dôležité pochopiť, že recenzie, ktoré naznačujú opak, sú jasne vymyslené a neodrážajú skutočný obraz. Zákon má výlučne humánny charakter a jeho cieľom je priviesť občanov našej krajiny, ktorí sa dostali do ťažkej finančnej situácie, z kritického štátu.

Procedurálna časť

Bežní občania našej krajiny ešte nezvládli konkurzné konanie a veria, že toto je ďalší spôsob, ako obohatiť právnikov. Je však dôležité pochopiť, že ktokoľvek môže podať žiadosť nezávisle alebo prostredníctvom splnomocnenca. Veritelia môžu takúto žiadosť predložiť. Posledne menované však spravidla nerobia tak kvôli skutočnosti, že dodatočné právne náklady nebudú uhradené od finančne nesolventného dlžníka.

Image

Konkurzné konanie je ekonomicky nevýhodné iba pre tých jednotlivcov, ktorí vlastnia podstatný majetok, vrátane zabezpečenia veriteľovi. V takom prípade bude úver splatený z dôvodu jeho realizácie. Je dôležité vedieť, že fiktívny bankrot je stíhaný podľa Trestného zákona Ruskej federácie. Takýto režim nakladania s majetkom jeho opätovným zaregistrovaním u príbuzných, blízkych alebo dôveryhodných ľudí je trestný. Tieto transakcie majú premlčaciu lehotu - 3 roky. V tomto období budú zrušené.

Odporúčaná