Obchodné riadenie

Čo urobí Navalny v spoločnosti Aeroflot

Čo urobí Navalny v spoločnosti Aeroflot
Anonim

Začiatkom augusta sa populárny protikorupčný bojovník a bloger Alexej Navalny stal členom predstavenstva spoločnosti Aeroflot. Kľúčovými bodmi jeho činnosti sú personálna politika a finančný audit organizácie.

Image

Pri výbere nového predstavenstva spoločnosti Aeroflot znel návrh na menovanie spoločnosti Navalny za člena tohto kvórum riadiaceho orgánu z modrej. Autor bol spoluvlastníkom spoločnosti Alexander Lebedev, ktorá vlastní asi 15% akcií. Táto otázka bola vyriešená pozitívne hlasovaním.

Alexey Navalny vedel o jeho možnom vymenovaní už vo februári 2012 a dokonca oznámil, že vynaloží všetko úsilie na boj proti korupcii a vytvorenie riadenia spoločnosti Aeroflot. V mnohých ohľadoch bolo toto rozhodnutie ovplyvnené mnohými škandálmi spojenými s touto leteckou spoločnosťou. Jeden z bývalých zástupcov spoločnosti tak pracoval v záujme dvoch cestovných kancelárií a ostatným dopravcom nedal ostatným dopravcom príležitosť ponúknuť svojim zákazníkom výhodné výlety do Egypta, Spojených arabských emirátov, Viedne atď. V roku 2011 spoločnosť zaznamenala obrovské straty práve v tých oblastiach, ktoré dostali iba dve cestovné kancelárie.

Známy blogger má v úmysle spolupracovať s Aeroflotom podľa osobitného programu, ktorý vyvinul sám (ďalej len „šesťstupňový program“). Zahŕňa také opatrenie, ako je vylúčenie štátnych zamestnancov z riadiacich rád podnikov, posudzovanie určitých funkcií iba osobitnou radou, ako aj vytvorenie anonymného systému podávania správ o zneužívaní na úradných miestach a oveľa viac.

V júli 2012 sa objavila korešpondencia medzi spoločnosťou Navalny a Sergei Aleksashenko, členom predstavenstva spoločnosti Aeroflot, v ktorej konzultovala s blogerom o odtajnení firemných dokumentov. Po vydaní nasledovala nával požiadaviek na vylúčenie Navalny z predstavenstva spoločnosti Aeroflot, ale to sa nestalo.

Spoločnosť Navalny plánuje vykonať úplný audit spoločnosti Aeroflot a identifikovať všetky dostupné finančné nedostatky, ako aj dôvody ich výskytu. Zamýšľa tiež vyvinúť špeciálny systém výberu zamestnancov pre spoločnosť a vytvoriť špeciálny fond pre správu akcií Aeroflotu, ktorého úlohou bude vytvárať podmienky pre rast cenných papierov.

Odporúčaná