management

Aký je rozdiel medzi outsourcingom a outsourcingom?

Obsah:

Aký je rozdiel medzi outsourcingom a outsourcingom?

Video: Indian Outsourcing 2.0 | FT Business 2024, Júl

Video: Indian Outsourcing 2.0 | FT Business 2024, Júl
Anonim

Outstaffing a outsourcing sú dva pojmy, ktoré pochádzajú od manažmentu. Objavili sa pomerne nedávno - v 90. rokoch 20. storočia. To bolo vtedy, keď boli uverejnené prvé vedecké práce popisujúce túto formu vzťahov medzi zákazníkmi a dodávateľmi.

Image

outsourcing

Pojem outsourcing možno doslova preložiť ako „externý zdroj“. V praxi to najčastejšie znamená prevod funkcií určitých vnútorných jednotiek (napríklad personálne oddelenie a účtovná služba) na externého exekútora.

Outsourcing výroby znamená prenos akýchkoľvek výrobných funkcií alebo obchodných procesov. V tomto prípade nie je hlavným cieľom ušetriť peniaze, ako by ste si mohli myslieť rýchlou analýzou, ale uvoľniť zdroje na vývoj nových smerov alebo sústrediť úsilie na skutočne dôležité veci.

Outsourcing účtovníctva sa začal aktívne rozvíjať v roku 1996, keď prijali zákon „o účtovníctve“. Tento normatívny právny akt umožnil presun účtovníctva na akúkoľvek externú organizáciu špecializujúcu sa na tento typ služby. Je potrebné poznamenať, že tento konkrétny postup je dnes na rozdiel od iných druhov veľmi bežný.

Hlavným problémom rozvoja outsourcingu v Ruskej federácii je nedostatok legislatívneho rámca, ktorý by upravoval vzťahy medzi zákazníkmi a dodávateľmi. V občianskom zákonníku sa tento koncept neodzrkadlil. Neexistuje jasná právna štruktúra, vedecká klasifikácia zmlúv, takže každý takéto transakcie zostavuje len na základe svojich vlastných predpokladov.

Odporúčaná