Druhy činností

Aký je rozdiel medzi copywriter a rewriter

Aký je rozdiel medzi copywriter a rewriter

Video: How to rewrite passive sentences | SEO copywriting 2024, Júl

Video: How to rewrite passive sentences | SEO copywriting 2024, Júl
Anonim

Copywriting a prepisovanie sú najžiadanejšími odvetviami moderného podnikania na internete. Hlavnými výhodami tejto oblasti činnosti sú nielen pohodlie a dostupnosť, schopnosť pracovať na akomkoľvek vhodnom mieste, ale aj príjem optimálneho príjmu. Aby sme uľahčili začínajúcim copywriterom a prepisovateľom porozumenie podstaty copywritingu a prepisovania, uvádzame charakteristické rysy daných profesií.

Image

Copywriting a prepisovanie sú tvorivé profesie. Napriek tomu, že sa objavili v starovekom Grécku a starom Ríme, terminológia v oblasti copywritingu a prepisovania vznikla pomerne nedávno (na prelome 19. a 20. storočia).

Je dôležité poznamenať, že predmetná oblasť činnosti úzko súvisí s reklamou. Mimoriadny význam získal v Spojených štátoch. V Rusku sa spoločné písanie a prepisovanie objavilo súčasne s uverejnením prvej reklamy v súkromnej tlači v roku 1862. V súčasnosti sa textár a prepisovateľ stal rozšíreným povolaním v prostredí internetu.

Rozdiely v tejto oblasti činnosti spočívajú v tom, že práca copywritera je spojená s tvorbou nových textov rôznych predmetov; potom činnosť prepisovateľa je prepísanie existujúcich textov. Autor by mal jasne prezentovať existujúci materiál, aby nestratil svoj význam. Copywriter pri písaní textu je úplne voľný, je potrebné dodržiavať iba požiadavky na písanie konkrétneho textu.

Prítomnosť zastaraných článkov, neštruktúrovaných a neoptimalizovaných informácií sú hlavnými dôvodmi kontaktovania prepisovateľov. Copywriteri sú často potrební na vytváranie textov nového alebo iného predmetu, na upozornenie občanov a organizácií. Preto copywriteri potrebujú marketingové znalosti.

Pri copywritingu a prepisovaní musíte písať jedinečné texty. Čím vyššia je jedinečnosť, tým lepší a zaujímavejší je text, tým vyššie sú poplatky špecialistov. Mzda copywritera a prepisovateľa mesačne je od 5 000 rubľov do 100 000 rubľov.

Copywriters a Rewriters sú vyhľadávané povolania na trhu práce. Takýchto odborníkov kontaktujú online publikácie, noviny, časopisy, televízia, rôzni občania a iní. V dôsledku toho si copywriteri a rewriteri vyberajú tento druh činnosti nielen ako prácu na čiastočný úväzok, ale aj ako svoje hlavné pracovisko.

Odporúčaná