obchodné

Základné pravidlá pre tvorbu elektronickej knihy

Základné pravidlá pre tvorbu elektronickej knihy

Video: A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2 2024, Júl

Video: A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2 2024, Júl
Anonim

Ak sa chcete stať skutočným expertom vo svete informačných služieb, musíte si vo vybranom výklenku určite vypracovať mini-knihu.

Image

Čo dáva?

  • E-mailové adresy účastníkov.
  • Užitočné tipy a pozitívne reakcie čitateľov.
  • Predáva nové kurzy, školenia, semináre, as predplatitelia požadujú viac informácií.
  • Cielená prevádzka.

Platí tu jeden veľmi dôležitý zákon: ak je kniha skutočne užitočná, zákazníci ju začnú zdieľať, hovoriť o nej, radiť, vytvárať reklamy, posielať ich navzájom. Princíp ústneho podania je tu veľmi efektívny. Osvedčené v praxi.

Najprv by ste mali pracovať na bezplatnej mini-knihe a potom na skutočnom majstrovskom diele, ktoré je možné dať na predaj. Všetko záleží na cieli, ktorý si internetový podnikateľ stanovil sám za seba: ak zarábate peniaze, musíte predať za slušnú cenu, ak hľadáte predplatiteľov a potenciálnych zákazníkov, potom musíte rozdávať knihy zadarmo.

Problém je v tom, že minimálne percento účastníkov je ochotných zaplatiť peniaze za informácie. Preto je lepšie predať 200 kópií za 1 000 rubľov, ako 230 - za 100 rubľov.

Proces tvorby kníh: základné pravidlá

Kniha by mala byť zaujímavá, užitočná a nevyhnutná.

Téma by sa nemala brať z hlavy. Musíte iba študovať a zostaviť zoznam najpopulárnejších otázok, ktoré pochádzajú od čitateľov. Analyzujte ich a rozdeľte na kapitoly.

Názov, štruktúra vyvinutej knihy. Ďalej je potrebné vziať najobľúbenejšie otázky pre každú kapitolu a zaznamenať rozhovor (5-10 otázok), rozlúštiť a návrh je pripravený.

Spresnenie textu. Text môžete vyleštiť sami alebo ho zveriť literárnemu editorovi. Po vykonanej práci môžete urobiť návrh knihy: výber obrázkov, formát PDF atď.

Každá kapitola by mala začať novou ilustračnou stránkou. Text bude lepšie vnímaný, ak bude rozdelený na krátke odseky, pridá pestrejšie zoznamy a všetky dôležité myšlienky vloží do samostatných rámcov. tj aby text prilákal čitateľa, aby sa neodpudzoval, aby mohol zdôrazniť hlavnú vec a rýchlo si pamätať.

Kniha sa pravdepodobne nenarodí, ak ju plánujete na dlhú dobu. Kniha musí byť napísaná ihneď, nie raz. Nejde iba o pravidlo, ale o zákon. Preto je lepšie začať ihneď, ako tento proces predĺžiť o niekoľko rokov. Nestojí to za police, inak to nebude fungovať. Až teraz, v tejto chvíli, v tejto chvíli.

Odporúčaná