Druhy činností

Ako otvoriť inkasnú agentúru

Ako otvoriť inkasnú agentúru

Video: Financie - Ako si vytvoriť dôchodok podľa vašich predstáv? 2024, Júl

Video: Financie - Ako si vytvoriť dôchodok podľa vašich predstáv? 2024, Júl
Anonim

Inkasná agentúra je forma podnikania, ktorej účelom je inkaso dlhu od fyzických a právnických osôb. Takéto agentúry sa spravidla vytvárajú priamo s úverovými organizáciami, existujú však aj nezávislé firmy, ktoré nakupujú dlhy od bánk na svoje vlastné náklady.

Image

Budete potrebovať

  • - registračné dokumenty;

  • - bežný účet;

  • - kancelária;

  • - kancelárske vybavenie;

  • - zamestnanci;

  • - zákazníci.

Návod na použitie

1

Ak chcete otvoriť inkasnú agentúru, musíte si najprv zaregistrovať právnickú osobu. Je žiaduce, aby išlo o spoločnosť s ručením obmedzeným alebo uzavretú akciovú spoločnosť.

2

Ďalej musíte nájsť kanceláriu. Priestory je možné prenajať alebo kúpiť. Veľkosť kancelárie bude závisieť iba od počtu zamestnancov, ktorí budú v nej ubytovaní.

3

Vykonajte opravy v miestnosti, zariadte kancelársky nábytok, vybavte kancelárske vybavenie. Každý zberateľ bude potrebovať osobný počítač s prístupom na internet, pevnú linku a mobilné telefóny.

4

Inkasná agentúra potrebuje bankový účet. Je tiež užitočné, aby na ňu zakladatelia spoločnosti LLC mohli prispieť čiastkou schváleného kapitálu.

5

Pre úspešnú prácu inkasnej agentúry je potrebné najať skúsených odborníkov. Okrem zberateľov budete potrebovať aj právnika, účtovníka a inšpektora ľudských zdrojov.

6

Ďalej existujú dve možnosti práce: môžete si kúpiť úver od úverových organizácií, tj uzavrieť zmluvu o prevode dlhu, alebo s nimi pracovať na určité percento (zvyčajne od 15 do 35%), tj uzavrieť zmluvu o poskytovaní služieb.

7

Činnosti vašich zamestnancov by mali spadať do rozsahu zákona, takže by mali jasne uvádzať popisy práce a pravidlá pre prácu s dlžníkmi. Zberatelia spravidla telefonujú, uskutočňujú domáce výlety s dlžníkmi za účelom osobného rozhovoru, ale ak presviedčanie nepomôže, postúpia prípad súdu. Ak ani po predložení súdneho príkazu prípad nepostupuje, potom spolu so súdnymi exekútormi vykonajú kolektori inventarizáciu majetku.

Užitočné rady

Spočiatku je pre inkasnú agentúru ťažké nájsť zákazníkov, ktorí sú pripravení s ňou uzavrieť dohodu. Je vhodné, aby spoločnosť aspoň na začiatku mala špecialistu, ktorý bude rokovať s úverovými organizáciami.

Odporúčaná