obchodné

Ako identifikovať dopyt na trhu

Ako identifikovať dopyt na trhu

Video: Základy ekonomiky (Stanislav Ďurek) 2024, Júl

Video: Základy ekonomiky (Stanislav Ďurek) 2024, Júl
Anonim

Trh v úzkom slova zmysle je potenciálnym a skutočným kupujúcim. Potreby týchto ľudí musia byť známe, aby mohli byť na trh uvedené potrebné tovary / služby, ktoré konkurenti neponúkajú. Pomôže to nielen zostať v konkurenčnom prostredí, ale tiež sa stať lídrom na trhu, ktorý nikto neslúži.

Image

Návod na použitie

1

Načrtnite hranice trhu so zameraním na úzky segment. Môžete pracovať pre starších občanov alebo školákov; pre začiatočníkov alebo profesionálov; pre majiteľov motocyklov alebo bicyklov atď. Pri definovaní hraníc vychádzajte z potrieb trhu, ktorým dnes rozumiete. V procese ďalšej práce sa môžu objaviť nové potreby, ktoré neočakávate, v dôsledku čoho sa trhové hranice posunú.

2

Analyzujte ponuky konkurentov v smere, ktorý vás zaujíma. Je to potrebné na vytvorenie celkového obrazu o konkurenčnom prostredí. Zistite, či sú vaše taktiky známe vašim konkurentom a či robia niečo pre uspokojenie potrieb svojich zákazníkov.

3

Zhromaždite skupinu zástupcov trhu. Ak chcete rýchlo študovať potreby, môžete pomocou kontextovej reklamy osloviť tých správnych ľudí a prilákať ich na web. Stačí priniesť 100-200 ľudí, ktorí sa prihlásia na odber tematického spravodajcu.

4

Spýtajte sa účastníkov jednoduchou otázkou, urobte to hneď po prihlásení na odber noviniek. Otázka môže byť: „Aký je pre vás najväčší problém v …“. Ak im okamžite pošlú odpoveď, sľubte ľuďom, aby otvorili prístup na tajnú stránku webu s hodnotnými informáciami.

5

Analyzujte odpovede a identifikujte priepasť medzi ponukou a dopytom. Dopyt je to, o čom predplatitelia informačného bulletinu hovorili. Ponuka je to, čo konkurenti robia. Na hranici ponuky a dopytu sú neobsadené miesta. Ak ľudia majú nejaké problémy, nemôžu nájsť odpovede na otázky, nie sú s niečím spokojní a na trhu nie sú žiadne alebo len málo ponúk, môžete predpokladať, že odhalili nenaplnené potreby. Zatiaľ je to však predpoklad, pretože ste preskúmali malú skupinu ľudí a vaše závery sú subjektívne.

6

Testujte predpoklady, aby ste tak urobili, vstúpte na trh s novou ponukou a pozrite sa, ako potenciálni zákazníci reagujú. Ak ukážu zvedavosť a vykonajú test a potom opakujú nákupy, potreby sú správne identifikované - aktivitu môžete rozšíriť.

Odporúčaná