Druhy činností

Podnikateľský nápad: pestovanie cesnaku

Podnikateľský nápad: pestovanie cesnaku

Video: Výsadba cibule 2024, Júl

Video: Výsadba cibule 2024, Júl
Anonim

Cesnak je užitočný produkt, ktorý zvyšuje odolnosť ľudského tela voči vírusovým infekciám, a preto je veľmi populárny. Pri výrobe a predaji tohto produktu môžete začať podnikať s minimálnymi nákladmi.

Image

Celková výška počiatočného kapitálu bude niekoľko stotisíc rubľov. Táto suma závisí od ceny prenájmu pôdy v konkrétnych regiónoch a od rozsahu, v akom sa plánuje podnikať.

Realizácia takéhoto nápadu stojí za to pre tých ľudí, ktorí majú záujem pracovať na Zemi a radi sa venujú tejto profesii veľa času. Ak má však podnikateľ dobré finančné príležitosti, môže si najať špecialistov, ktorí pre neho budú vykonávať časť práce. Podnikateľ sa bude zaoberať hľadaním kupujúcich výrobkov a organizáciou procesu činnosti.

Ak chcete zorganizovať podnikanie, musíte si prenajať pozemok s rozlohou najmenej 20 hektárov. Je to oblasť, ktorá bude optimálna pre rozvoj kompenzovaného podnikania. Pri výbere lokality by mal podnikateľ venovať pozornosť takým faktorom, ako je typ pôdy a prítomnosť alebo neprítomnosť systému zásobovania vodou. Pred výsadbou cesnaku by sa mala pôda hnojiť, aby sa zlepšila kvalita produktu.

Dôležitou podmienkou pri začatí podnikania je nákup potrebného záhradného náradia (kontajnery, nástroje na obrábanie pôdy), ktorého celkové náklady budú približne 50 000 - 60 000 rubľov.

V počiatočnej fáze bude potrebné pestovať niekoľko odrôd cesnaku, ktoré musia byť odolné proti chladu a zmenám teploty. Na kúpanie sadeníc sa bude vyžadovať okolo 3 000 rubľov. Ak chcete pestovať kvalitnú plodinu, musíte dodržiavať všetky základné pravidlá výsadby a starostlivosti o cesnak. Najpriaznivejším obdobím pre výsadbu je koniec septembra. V tomto okamihu teplota pôdy klesne na +10 ° C.

Predaj cesnaku môže priniesť dobrý príjem, ktorý však závisí od kvalitatívnych charakteristík, ako aj od rozsahu výroby. Zisk z predaja výrobkov za rok je približne 200 000 rubľov. Náklady spojené s organizáciou podnikania sa vyplatia asi za rok.

Odporúčaná