Druhy činností

Ako otvoriť výrobu čokolády

Ako otvoriť výrobu čokolády

Video: NA ŠPACÍRU - VÝROBA ČOKOLÁDY 2024, Júl

Video: NA ŠPACÍRU - VÝROBA ČOKOLÁDY 2024, Júl
Anonim

Moderní spotrebitelia vysoko oceňujú prírodné produkty vyrobené pomocou jedinečných technológií. Ak máte nezvyčajný čokoládový recept a túžite vyrábať sladké výrobky, otvorenie vlastnej výroby bude tiež skvelou príležitosťou na zarobenie peňazí. Rozdiel medzi ručne vyrábanou čokoládou a priemyselnými tyčami bude zrejmý pre kupujúcich, ktorí rýchlo získajú späť náklady a vytvoria svoju vlastnú jedinečnú značku.

Image

Budete potrebovať

  • - registračné dokumenty;

  • - osvedčenie Rospotrebnadzor;

  • - licencia na výrobu;

  • - vetrací systém;

  • - chladnička;

  • - nábytok;

  • - zariadenie na výrobu čokolády;

  • - personál;

  • - reklama;

  • - balenie.

Návod na použitie

1

Zaregistrujte svoju spoločnosť na daňovom úrade. Získajte osvedčenie o zhode pre výrobu potravín v Rospotrebnadzor. Bude potrebné schváliť návrh seminára a jeho hygienické podmienky. Po získaní stanoviska vypracovať technologické pokyny pre výrobu a škálu výrobkov určených na koordináciu s Rospotrebnadzorom.

2

Po schválení zoznamu výrobkov kontaktujte akreditované laboratórium, aby ste preštudovali všetky vzorky surovín a získali výrobnú licenciu. Uzavrieť dohodu o inšpekcii s rovnakou organizáciou.

3

Vybavte miestnosť. Teplota vzduchu by mala byť najmenej 18-21 ° C. Získajte klimatizáciu, ktorá dokáže udržať 75% vlhkosť. Výpočet inštalačnej schémy pre odsávače pár a vetranie je najlepšie ponechať na odborníkov, ktorí tiež pomôžu pri výbere medzi veľkou ponukou vybavenia.

4

Nákup vybavenia na výrobu čokolády. Na podnikanie, dokonca aj v malom množstve, budete potrebovať stoly, chladničku, mikrovlnnú rúru, plesne a náčinie na hotové výrobky, mixér, mixér.

5

Pre veľký objem výroby sú potrebné špeciálne mlyny (drviť a miešať ingrediencie), lastúrovacie stroje (miešať zahrievanú čokoládovú hmotu), tukový kotol (tavené kakaové maslo), temperovací stroj, chladiaci tunel (veľmi rýchlo chladiť výrobky). Okrem toho je možné zakúpiť termostaty a dopravné pásy pre pohybujúce sa výrobky.

6

Prijímanie zamestnancov na výrobu. Pamätajte, že všetci pracovníci musia mať zdravotné knihy. Nezabudnite podpísať dohodu o mlčanlivosti o podrobnostiach receptu a výroby.

7

Vytvorte reklamu pre svoje podnikanie. To vám pomôže nájsť trhy, ak neplánujete otvoriť svoj vlastný obchod. Zamyslite sa nad vytvorením webovej stránky pre svoju spoločnosť. Vďaka tomu budete nielen vytvárať svoje vlastné reklamy, ale budete tiež môcť predávať čokoládu.

8

Dizajn obalov pre výrobky. Je lepšie využiť služby dizajnéra a reklamného špecialistu. Balenie by malo ukázať, že váš produkt je jedinečný.

Venujte pozornosť

Zariadenia na výrobu čokolády sú veľmi drahé a začínajúci podnikateľ ich nemusí mať k dispozícii. Nezabudnite však na rýchlu návratnosť takejto výroby. Pokúste sa získať pôžičku na nákup vybavenia, prilákanie investorov alebo využitie franchisingových služieb (práce pod vedením veľkej značky).

Užitočné rady

Pred začatím podnikania sa zúčastnite školení v kurzoch čokolády. To vám pomôže orientovať sa v modernej výrobe čokolády a vybavenia.

Čokolády. Fórum, komunity, tipy

Odporúčaná