obchodné

Čo potrebujete na otvorenie obchodu s potravinami

Čo potrebujete na otvorenie obchodu s potravinami

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Obchod s potravinami viac ako iné maloobchodné predajne závisí od jeho okolia, tj od obyvateľov žijúcich v jeho okolí a od obchodu s potravinami, ktoré s ním súťažia. Preto je prvým krokom pred otvorením obchodu s potravinami vždy komplexná štúdia oblasti, v ktorej chcete začať s maloobchodným predajom výrobkov.

Image

Prvá vec, ktorú by ste mali venovať pozornosť pri štúdiu sľubného miesta na otvorenie obchodu s potravinami, je prítomnosť veľkých sieťových bodov v okolí. S týmito gigantmi určite nebudete schopní konkurovať - ​​nákupné ceny, za ktoré kupujú tovar, sa budú líšiť v závislosti od rozsahu, v akom sa môžete dohodnúť s dodávateľmi. Výsledkom je, že majú oveľa lacnejší produkt a tento faktor je vždy rozhodujúci pri nákupe výrobkov.

Je celkom možné súťažiť s obchodmi, ktoré sú vo svojom rozsahu rovnaké ako váš projekt, ale fungujú už dlhú dobu, takže ich prítomnosť v tejto oblasti by nemala slúžiť ako dôvod na opustenie vašich zámerov. Pozrite sa na sortiment týchto obchodov, pokúste sa nájsť ich slabé stránky, to znamená tie pozície, pre ktoré nespĺňajú dopyt ľudí žijúcich v okolí. Na základe týchto pozorovaní vytvorte svoju vlastnú sortimentovú radu a prilákajte zákazníkov s chýbajúcimi produktmi od konkurencie.

Po konečnom výbere miesta môžete začať hľadať vhodné priestory a zaregistrovať spoločnosť (alebo samostatnú firmu). Miestnosť je najlepšie zvoliť s malým množstvom voľného priestoru, aby sa sklad mohol vybaviť skladom a kanceláriou pre správu. Je vhodné zvoliť si budovu, ktorá je už spojená so štandardnou sadou inžinierskych sietí, aby ste nestrávili veľa času prestavbou a prestavbou.

Obchodné oddelenie a architektonické oddelenie v miestnej správe by vám nemali chcieť otvoriť svoju predajňu, najmä spoločnosť Rospotrebnadzor bude veľmi chcieť sledovať váš podnik a hasičský zbor sa mu tiež bude venovať. Pokúste sa vyhovieť všetkým existujúcim normám, viesť dokumenty v perfektnom poradí a monitorovať správnu činnosť registračných pokladníc. Zanedbanie formálnej stránky podnikania vytvára priveľa rizík a často neguje všetky vaše dlhé pracovné dni.

Predtým, ako si kúpite prvú dávku tovaru, musíte ešte kúpiť obchodné vybavenie a prijať pracovníkov predaja, ktorí budú slúžiť vo vašom obchode. S prvým by nemali byť žiadne problémy, pretože štandardná súprava je vhodná do obchodov s potravinami až do tej, ktorá už bola použitá, ak váš počiatočný kapitál nie je príliš veľký. Pokiaľ ide o zamestnancov, najdôležitejšími vlastnosťami budú úprimnosť pred vami a zdvorilostné voči zákazníkom a najskôr, zatiaľ čo práca vášho miesta predaja ešte nie je odladená, odporúča sa uskutočniť úvodné rozhovory s každým kandidátom osobne.

  • Ako otvoriť svoj vlastný obchod s potravinami
  • aké dokumenty sú potrebné v obchode

Odporúčaná