Druhy činností

Čo potrebujete pre nahrávacie štúdio

Čo potrebujete pre nahrávacie štúdio

Video: Domáce nahrávanie, čo všetko k tomu potrebujete 2024, Júl

Video: Domáce nahrávanie, čo všetko k tomu potrebujete 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa otvoriť vlastné nahrávacie štúdio? Môžete to urobiť doma, ale kvalita vytvoreného materiálu potom nebude najlepšia. Z tohto dôvodu budete musieť na komerčné účely prenajať alebo postaviť izbu, ktorý je ideálny pre špecifiká úlohy.

Image

Ak ste v tejto oblasti nepracovali, pozývajte dizajnéra ateliéru, ktorý už má nejaké skúsenosti. Bude schopný vám pomôcť pri výbere priestorov a pri následnom návrhu. Miesto, kde bude štúdio umiestnené, by nemalo byť v hlučnej časti mesta. Je lepšie zvoliť si priestor na spanie, predmestie alebo dokonca neďalekú dedinu.

Je žiaduce, aby budova bola tehla. Neprenajímajte si izbu na vysokých poschodiach. Nevýhody sú v tom, že vzniknú ďalšie náklady na zvukovú izoláciu a uzemnenie. Najlepším riešením je prízemie alebo suterén.

Ďalším krokom je dobré uzemnenie a dodávka elektriny. Odporúča sa kompletne vymeniť elektrické vedenie v starej miestnosti. Chráni vás to pred skratmi a nepredvídanými poruchami, ktoré môžu viesť k vážnemu poškodeniu drahého zariadenia, vypnutiu štúdia a neočakávaným opravám.

Miestnosť by mala byť dobre odhlučnená, bez silnej akustiky vo vnútri. Na izoláciu ateliéru sa na podlahu položia koberce, steny sú čalúnené kobercom, korkom alebo penou. Nezabudnite však na estetiku. Pamätajte, že hudobníci by sa mali v štúdiu cítiť pohodlne, takže vzhľad je dôležitý.

Potom - nákup potrebného vybavenia. Na výrobu kvalitného výrobku je lepšie šetriť zariadenie. Budete potrebovať: zmiešavaciu konzolu alebo zmiešavaciu konzolu, niekoľko mikrofónov na stojane, softvér, zvukovú kartu, štúdiové monitory, slúchadlá. Ak nie ste profesionál, pri výbere nezabudnite s ním konzultovať, inak riskujete získanie nevhodnej techniky.

Na plnohodnotnú prácu ateliéru je potrebný nasledujúci personál: zvukový inžinier, zvukový technik, aranžér. Zvukový technik pracuje na miešaní a reguluje hladinu zvuku. Usporiadateľ je potrebný na výber rytmu melódie, jej zafarbenia, je dokonca možné zmeniť hlavný zvuk. Zvukový technik sa zapája do vykonávania skúšobných záznamov. Medzi jeho povinnosti patrí kontrola nahrávania a úprava zvuku. Výsledkom jeho práce je získanie konečnej verzie zvukového záznamu.

A posledný, ale tiež dôležitý okamih - usporiadanie toalety. Uistite sa, že v miestnosti bol čalúnený nábytok, rýchlovarná kanvica. Hudobníci by nemali mať problémy, ak si náhle chcú dať desiatu, piť kávu alebo len relaxovať. Usporiadajte pohodlnú kúpeľňu.

Usporiadajte malú reklamnú kampaň vo svojich kruhoch. A vaše štúdio vo veľmi blízkej budúcnosti začne zarábať.

ako otvoriť nahrávacie štúdio

Odporúčaná