Obchodné riadenie

Ako predávať bankovým prevodom

Ako predávať bankovým prevodom

Video: Ako vložiť prostriedky bankovým prevodom (SEPA) | Kriptomat 2024, Júl

Video: Ako vložiť prostriedky bankovým prevodom (SEPA) | Kriptomat 2024, Júl
Anonim

Bezhotovostná platba je typ vyrovnania, ku ktorému dochádza bez použitia hotovosti. Platby bezhotovostne sa zvyčajne uskutočňujú pomocou bánk, úverových organizácií alebo dlžníkov. Potvrdenie platby sú platobné doklady certifikované organizáciou, ktorá uskutočnila túto platbu, napríklad banková jednotka. Platobným dokladom môže byť platobný príkaz, akreditív, šek s bankovkou na vykonanie tohto prevodu.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete uskutočniť platbu bankovým prevodom, musíte si v banke otvoriť bankový účet. Po jeho otvorení dostanete všetky potrebné údaje, ktoré je potrebné uviesť v platobnom príkaze.

2

Ďalej musíte od príjemcu vziať podrobnosti: názov banky, BIC, korešpondenčný účet, bežný účet a meno príjemcu. Ak je to fyzická osoba, potom sa vyžaduje úplné meno (celé), ak ide o právnickú osobu, potom názov organizácie.

3

Ďalej musíte vyplniť platobný príkaz v súlade s pravidlami. Močenie a pečať. Môžete tiež použiť akreditív alebo šek.

Užitočné rady

Lehota prevodu právnickými osobami prostredníctvom bankového prevodu by nemala presiahnuť päť dní. Od okamihu, keď platiteľ predloží platobný doklad, je banka zodpovedná za prevod finančných prostriedkov. V prípade nesprávneho pripísania prostriedkov je banka povinná zaplatiť platiteľovi úrok podľa Refinančnej sadzby centrálnej banky Ruskej federácie.

Predaj tovaru fyzickým osobám bezhotovostným prevodom

Odporúčaná