Obchodná komunikácia a etika

Ako poraziť konkurenciu

Ako poraziť konkurenciu

Video: Marketingové digiTALKy: Ako zarábať na Instagrame 2024, Júl

Video: Marketingové digiTALKy: Ako zarábať na Instagrame 2024, Júl
Anonim

V oblasti trhu existuje konkurencia. V niektorých druhoch podnikania je obzvlášť výrazný, v iných, keď je podiel na trhu rozdelený približne rovnako, je takmer neviditeľný. Ale v každom prípade, ak chcete úspešne rozvíjať a zvyšovať svoj zisk, musíte mať aspoň niektoré konkurenčné výhody. Ako obísť svojich obchodných súperov a aké stratégie sa v konkurencii najlepšie využívajú?

Image

Budete potrebovať

analýza konkurentov, znalosť cieľovej skupiny a potreby jej zástupcov

Návod na použitie

1

Použite stratégiu cenových výhod. Konkurentom sa spravidla dá rýchlo vyhnúť tým, že spotrebiteľom ponúkne tovar podobnej kvality, ale za nižšie ceny. To sa dá dosiahnuť vďaka rôznym technologickým inováciám, využívaniu lacnej pracovnej sily a zníženiu nákladov. V tomto prípade je však potrebné kupujúcich uistiť, že tovar je dobrej kvality, bez výrobných vád a že mu nevypršala platnosť. Za týmto účelom môžete organizovať propagačné akcie, ochutnávky a rôzne podujatia súvisiace s prezentáciou tohto produktu.

2

Použite stratégiu diferenciácie zákazníkov. Tu je potrebné nájsť kategóriu kupujúcich, ktorých potreby môže táto spoločnosť uspokojiť lepšie ako jej konkurenti. Zároveň je dôležité správne organizovať službu, transformovať produkt, vylepšovať jeho dizajn alebo kvalitu. Napríklad pri kúpe tohto produktu môžete študentom ponúknuť bezplatné doručenie tovaru alebo darček pre študentov. Inými slovami, je potrebné sformulovať taký znak podnikania, ktorý by sa stal dobrým dôvodom pre nákup pre vybranú kategóriu zákazníkov.

3

Použite stratégiu zaostrenia. V tomto prípade je pri rozvoji podnikania dôležité venovať osobitnú pozornosť jednej charakteristike produktu alebo procesu predaja. Napríklad môžete propagovať kvalitu produktu, jeho ľahké používanie, trvanlivosť. A svoju firmu môžete propagovať ako predaj exkluzívneho tovaru, ktorého množstvo je prísne obmedzené. Môže to byť luxusný nábytok, japonské suši, tkaniny z Talianska. Stratégia zamerania sa často porovnáva so stredným prepojením medzi stratégiou cenovej výhody a stratégiou rozlišovania kupujúcich, pretože spája výhody oboch metód.

Ako poraziť konkurenciu

Odporúčaná