Obchodné riadenie

Ako propagovať nový obchod

Ako propagovať nový obchod

Video: Nový BOB! POKLAD! TROJZUBEC (MAJNR) #9 2024, Júl

Video: Nový BOB! POKLAD! TROJZUBEC (MAJNR) #9 2024, Júl
Anonim

Dnes na internete existuje veľké množstvo obchodných reťazcov, ktoré vytvárajú pomerne zdravú konkurenciu na trhu virtuálneho predaja. Počet obchodov každým dňom rastie, takže aj staré internetové obchody majú stále ťažšie udržať návštevníka. Ešte ťažšie pre začiatočníkov, pre ktorých je každý návštevník dôležitý ako vzduch. Existujú spôsoby, ako správne propagovať internetový obchod?

Image

Návod na použitie

1

Pokiaľ ide o rozvoj vášho sieťového podniku, poskytnite časť na podporu obchodu vo vyhľadávačoch. Bez tejto propagácie môžu zákazníci čakať roky. Nezáleží na tom, že máte nízke ceny a širokú škálu produktov, pretože o tom sa nikto nikdy nedozvie.

2

Pochopte rozdiel medzi propagáciou internetového obchodu a propagáciou bežného (nepredávajúceho) webu. V oboch prípadoch môžu byť kroky podobné, ale princípy sa budú líšiť. Hlavné rozdiely sú v tom, že vo vašom obchode nepotrebujete len žiadneho návštevníka, ale aj toho, ktorý sa následne stane kupujúcim vášho tovaru alebo služieb. Metódy propagácie by preto mali byť „prispôsobené“ cieľovému klientovi, ktorý si bude vyžadovať viac starostlivej a zložitejšej práce na optimalizácii webových stránok obchodu, konfigurácii zdrojového kódu, rozloženia, vyplnení zdroja obsahom.

3

Začnite propagovať svoj obchod v širokej škále konečných produktov. Táto metóda je vhodná pre nové internetové obchody, ktoré nemajú veľkú popularitu. Aby obchod mohol vo vyhľadávačoch stúpať smerom nahor pri vyhľadávaní najpopulárnejších dopytov, musí získať dôveryhodnosť, mať primerané publikum, diskutovať na fórach atď. Na posúdenie dôveryhodnosti projektu použite technické ukazovatele, ako napríklad „Index tematickej citácie“ (TIC) a PR (PageRank).

4

Použite druhú metódu propagácie obchodu: podľa zoznamu tovaru, podľa nízkofrekvenčných a stredofrekvenčných dopytov. Táto metóda je vhodná pre zdroje, ktoré majú niektoré indikátory slávy a váhy TIC a PR. Vyžaduje si to aj určitý minimálny, ale stály počet zákazníkov a pomerne dlhú životnosť podniku v sieti.

5

Ak už váš internetový obchod získal silu, ale plánujete rozšíriť počet zákazníkov a obrat, využite propagáciu na vysokofrekvenčné dotazy. Použitie tejto metódy bude vyžadovať úplnú konfiguráciu webových stránok obchodu od hlavnej po najhlbšiu stránku.

6

Pri výbere konkrétnej metódy majte na pamäti, že sa neodporúča používať propagáciu úplne nového internetového obchodu podľa druhého alebo tretieho princípu. To si môže vyžadovať značný rozpočet na pracovnú a vonkajšiu reklamu. Okrem toho, po získaní vysokých sadzieb na niektoré vyhľadávacie nástroje, môže stránka spadať pod filter alebo dokonca do „zákazu“ vo vyhľadávacom systéme, z ktorého bude musieť byť odstránená zvláštnym spôsobom, čo spôsobí nové náklady.

Propagácia internetového obchodu

Odporúčaná