Obchodná komunikácia a etika

Ako inzerovať

Ako inzerovať

Video: Učte sa s Google Partners: Webinár na tému "Prečo a ako inzerovať na mobilných zariadeniach." 2024, Júl

Video: Učte sa s Google Partners: Webinár na tému "Prečo a ako inzerovať na mobilných zariadeniach." 2024, Júl
Anonim

Začali ste podnikanie. Registrovali spoločnosť, začali vyrábať tovar alebo poskytovať služby. Ďalším krokom vo vašom vývoji je reklama. Bez neho nebude nikto vedieť o vašom produkte, musíte sa prihlásiť.

Image

Návod na použitie

1

Cieľové publikum.

Ak chcete inzerovať svoj produkt alebo službu, rozhodnite sa pre svoje cieľové publikum. Koho očakávate? Predstavte si podrobne potenciálneho kupujúceho - aké pohlavie a vek, aké vzdelanie a úroveň príjmu, z akých zdrojov berie informácie, riadi svoje vlastné auto alebo uprednostňuje verejnú dopravu? Musíte nielen identifikovať svojho zákazníka, ale tiež porozumieť tomu, ako sa cíti, čo si myslí, aký je jeho hlavný motív? Naučte sa predvídať svoje túžby, predvídať príležitosti. Čím presnejšie vypočítate svoje cieľové publikum, tým menej financií budete minúť na reklamnú kampaň a tým väčšia bude jeho efektívnosť.

Image

2

Komunikačný kanál.

Po zistení, kto je vaša cieľová skupina, vykonajte monitoring - kde dostanú ľudia informácie, ktoré ich motivujú ku kúpe? Možno sú to ženy v domácnosti, ktoré sledujú televíziu vo dne, alebo podnikatelia, potom je lepšie zvoliť časy špičky - od 7 do 9 ráno alebo od 19 do 23 večer. Možno, že sú to automobiloví nadšenci, ktorí počúvajú rádio na cestách? Alebo čítajte recenzie produktov na fórach a weboch pre mládež? Možno je vaša cieľová skupina rodinnými príslušníkmi, ktorí raz týždenne chodia do veľkého hypermarketu s potravinami a radi sa zúčastňujú propagačných akcií? Identifikujte svoj komunikačný kanál.

Image

3

Obsah reklamy

Hlavným stimulom pre nákup bol vždy a zostáva zaujímavý reklamný obsah. Ak je reklama krásna, nezvyčajná, zaujímavá, propaguje sa. Či už je to video na internete, propagácia na ulici alebo v maloobchode, zľavy zvyšujú lojalitu zákazníkov. Okrem toho musí byť váš produkt alebo služba skutočne kvalitná. Predpokladajme, že niekto kúpil to, čo vyrábate, páčilo sa mu to a odporučil ďalších 10 svojim priateľom a 10 ďalším. Alebo váš produkt vyskúšal človek, ktorý si udržuje populárny blog a bol veľmi potešený, píše o ňom vo svojom blog a keďže je vedúcim názorom mnohých jeho čitateľov, chcú si kúpiť podobný produkt.

Image

4

Definovanie cieľov.

Reklama sa nevykonáva iba na zvýšenie predaja. Rozhodnite sa o svojom skutočnom cieli - zachytiť podiel na trhu, zvýšiť predaj, kompenzovať konkurenciu, uviesť na trh nové produkty a sezónny predaj. Nikdy nedávajte viac ako jeden cieľ jednej reklamnej spoločnosti. V závislosti od vášho cieľa naplánujte svoju spoločnosť, ponúknite ďalšie služby alebo výhody, aby ste sa odlíšili od svojich konkurentov a získali dôveru zákazníkov, zariadili ochutnávky a vzorky, ak uvádzate na trh nový produkt, hrajte s cenou, ak chcete dobyť trh, začnite predávať čoskoro.

Ako napísať reklamný príspevok tak, aby nevyzeral ako reklama

Odporúčaná