Obchodné riadenie

Čo je nákladová efektívnosť?

Obsah:

Čo je nákladová efektívnosť?

Video: KLUDI COCKPIT Explorer - sprchový systém s výhodami aj pre hotelierstvo 2024, Júl

Video: KLUDI COCKPIT Explorer - sprchový systém s výhodami aj pre hotelierstvo 2024, Júl
Anonim

Každá spoločnosť má želanie zabezpečiť, aby jej hospodárske činnosti priniesli čo najväčšiu možnú ekonomickú efektívnosť. Čo znamená pojem ekonomická efektívnosť? Existuje veľa definícií, ktoré svetovo preslávení ekonómovia dávajú. A môžeme povedať dvoma slovami - maximalizácia zisku s minimálnymi nákladmi.

Image

Niekoľko podmienok pre ekonomickú efektívnosť

Na dosiahnutie maximálneho zisku je v prvom rade potrebné mať reálnu predstavu o tom, koľko výrobkov, v akom čase a akú kvalitu môže podnik vyrábať vo svojich výrobných zariadeniach pomocou existujúcich výrobných prostriedkov.

Najdôležitejším faktorom v procese úspešnej výroby je dostupnosť kvalifikovaného personálu. Napríklad zamestnanec tretej kategórie nebude môcť vykonávať prácu, pretože bude vykonávaný zamestnancom 5. kategórie. Veľkú úlohu pri výkone práce okrem toho zohráva motivácia zamestnancov. Všetci zamestnanci budú pracovať tak efektívne, ako budú motivovaní. Personálna motivácia sa môže líšiť - zvýšenie platu, motivačné bonusy atď.

Nemenej dôležitým faktorom efektívnej práce je stanovenie cieľov pre tím. Úlohy by mali byť jasné a stručné, a čo je najdôležitejšie, uskutočniteľné. Nesprávne pochopenie úlohy môže mať za následok veľmi príjemné následky až do výroby chybných výrobkov. A tu ide o akúkoľvek efektívnosť a niet pochýb.

Odporúčaná