Obchodné riadenie

Ako automatizovať obchodovanie

Ako automatizovať obchodovanie

Video: SHOULD I BUY TSLA STOCK? 2024, Júl

Video: SHOULD I BUY TSLA STOCK? 2024, Júl
Anonim

Pod automatizáciou obchodu sa rozumie zavedenie výpočtovej techniky pre účtovanie tovaru, služieb a peňažných tokov v rámci organizácie. Mnoho finančných transakcií vyžaduje ich výpočet veľa času. Platí to najmä pre veľké podniky. Manuálni zamestnanci môžu mať mesačný výkaz niekoľko týždňov a stroj vypočíta všetko za pár minút.

Image

Budete potrebovať

  • - kalkulačka;

  • - organizačná štruktúra spoločnosti;

  • - úlohy každého oddelenia organizácie;

  • - informácie o obrate podniku.

Návod na použitie

1

Ak chcete automatizovať svoje podnikanie, najprv vyberte softvérový produkt, v súčasnosti ich je dosť. Výber správneho softvéru závisí od oblasti, na ktorú by sa mal vzťahovať. Napríklad pre účtovníctvo sa vyžaduje samostatný program. Finančné transakcie sa v ňom spravidla vykonávajú. Na vykonávanie personálnych politík a skladového účtovníctva sa používa softvér, ktorý je zameraný na zjednodušenie rutinných operácií súvisiacich s pohybom tovaru a počítaním personálu.

2

Môžete si vyvinúť svoj vlastný softvérový produkt. Vypočítajte počet zamestnancov a čas, ktorý budete potrebovať na automatizáciu obchodných aktivít. Na to, aby boli pracovníci platení a poskytovali im materiálne zdroje, sú potrebné určité náklady. Preto predtým, ako sa rozhodnete pre výber automatizácie (vlastný vývoj alebo nákup hotového výrobku), vyhodnotte svoje finančné možnosti a dobu návratnosti projektu.

3

Ak sa rozhodnete samostatne vyvinúť automatizačný program, použite organizačnú štruktúru vašej spoločnosti. Opíšte úlohy, ktorým čelí každá štrukturálna jednotka. V záujme prehľadnosti ich stručne opíšte.

4

Napíšte zoznam všetkých procesov, ktoré sa vyskytujú každý deň v každom oddelení podniku. Uveďte zoznam výkazov, ktoré pravidelne vykonávajú zamestnanci štrukturálnych jednotiek. Opíšte vzorce na výpočet jednotlivých ukazovateľov potrebných na účtovanie pohybu tovaru, hotovosti, personálu atď.

5

Vyberte program, ktorý vývojári budú používať. Jej nákup si bude vyžadovať aj finančné investície.

6

Vypočítajte všetky náklady, ktoré sa vynaložia na vývoj programu pre vašu spoločnosť. Vypočítajte dobu návratnosti projektu. Závisí to od obratu spoločnosti a nákladov na hotovosť za automatizáciu.

7

S dobou návratnosti nepresahujúcou dvanásť mesiacov bude pre váš podnik prospešný rozvoj programu. Pokračujte v tomto procese. Ak sa pri výpočte dlhšom ako jeden rok zistila doba návratnosti, premýšľajte o kúpe hotového programu.

Maloobchodná automatizácia (automatizácia obchodu)

Odporúčaná