Obchodná komunikácia a etika

Ako podnikať v Európe

Ako podnikať v Európe

Video: Watify podporuje digitálne podnikanie v Európe 2024, Júl

Video: Watify podporuje digitálne podnikanie v Európe 2024, Júl
Anonim

Napriek kríze v Európe predstavuje tento región obrovské vyhliadky na podnikanie. Je dôležité nielen kvalifikovane zakladať a organizovať podnik, ale aj viesť ho. V EÚ existuje niekoľko dôležitých pravidiel obchodnej etikety.

Image

Návod na použitie

1

Pri obchodovaní v Európe sa obliekajte jednoducho a konzervatívne. Ak ste muž, potom noste čierny klasický oblek s bielou košeľou. Ak je chladné obdobie, noste nad ním pláštenku alebo bundu. Ženy sa tiež odporúčajú nosiť formálne obleky, ako aj obchodné šaty, blúzky a nohavice.

2

Predtým, ako sa stretnete alebo prediskutujete dôležité otázky, poskytnite svojim európskym kolegom informácie o sebe a podnikaní. Hoci mnohí Európania nemusia pri podnikaní mať osobný vzťah, vašou úlohou je stále vysvetliť vaše zámery a úlohy, ktoré chcete realizovať v spoločnom podnikaní. Bude to kompetentný prístup.

3

Buďte pripravení ukázať znalosti európskeho podniku, s ktorým zástupcom sa stretávate. Toto bude hovoriť o vážnosti vašej organizácie. Poskytnite jasnú, premyslenú prezentáciu o svojom návrhu a požadovanom finančnom výsledku.

4

Vyžarujte sebavedomie a zameranie. Európania si cenia svoje vlastné črty v podnikateľskom sektore. Stručne vyjadrte svoje nápady, aby ste nestratili čas svojho kolegu. Európski podnikatelia si cenia čas a na podnikanie nemusia vždy potrebovať osobné stretnutie.

5

Usporiadajte stretnutia a ponuky v neformálnom prostredí. Pre podniky v EÚ je to čoraz dôležitejšie. To však neznamená, že máte menšiu zodpovednosť. Buďte presný a vy získate rešpekt európskych kolegov.

6

Buďte otvorení konštruktívnej kritike. Vo väčšine prípadov hovoria európski podnikatelia otvorene a priamo. Spravidla nemajú žiadne osobitné ťažkosti pri vyjadrovaní pochybností o obchodnej ponuke alebo akčnom pláne. Majte na pamäti toto a vždy premýšľajte o tom, čo môžete ponúknuť ako protiváhu.

7

Pochopte, že európski podnikatelia očakávajú, že sa všetci partneri budú aktívne zúčastňovať na rozhodovacom procese. Majitelia spoločností v krajinách EÚ hľadajú práve takých aktívnych manažérov a zamestnancov, ktorí sa neboja robiť rozhodnutia a niesť určitú zodpovednosť za svoje plecia. Staňte sa takou osobou a úspech v spolupráci vám bude zaručený.

Odporúčaná