Obchodné riadenie

Ako robiť zľavy

Ako robiť zľavy

Video: AKO ROBIŤ PRIME ICON PACKY ZADARMO?! 😮 2024, Júl

Video: AKO ROBIŤ PRIME ICON PACKY ZADARMO?! 😮 2024, Júl
Anonim

Slovo „zľavy“ je skutočne očarujúce pre väčšinu nákupných nadšencov a spotrebiteľov rôznych služieb. Kvalifikovaný predaj a rôzne systémy zliav môžu prilákať nových zákazníkov a trvalo udržiavať lojalitu existujúcich zákazníkov.

Image

Budete potrebovať

  • - cenová analýza;

  • - partnerstvo so zľavou;

  • - zľavové karty;

  • - zľavové kupóny.

Návod na použitie

1

Pri stanovovaní cien nezabudnite vziať do úvahy následný predaj alebo iné propagačné akcie. Stanovte minimálnu cenu pre každý produkt, pri ktorej nebude zľava nezisková. Neznižujte ceny všetkých produktov naraz, ale iba ich časť. Takto môžete zvýšiť predaj, zbaviť sa zastaraného tovaru, predať starú kolekciu. Zľavovú sezónu v obchode je možné usporiadať v niekoľkých fázach: najprv znížte cenu o 20%, potom o 30% a tak ďalej až do bodu obratu.

2

Zľavy na tovar sa dajú získať bez toho, aby sa skutočne zabezpečil predaj. Môžete usporiadať propagáciu na distribúciu zľavových kupónov. Letáky alebo kupóny je možné tlačiť v časopisoch a novinách a distribuovať v blízkom okolí alebo vo veľkých nákupných centrách. Účelom takejto udalosti je prilákať ďalších zákazníkov. Kupujúci si môžu do konkrétneho obchodu so zľavovým kupónom kúpiť tovar za obvyklú cenu.

3

Staňte sa partnerom jedného z najväčších online zdrojov týkajúcich sa kupónov, predaja a zliav. Princíp fungovania týchto stránok je nasledujúci: uzavriete dohodu so zdrojom propagovaným v sieti, ktorý bude propagovať vašu spoločnosť. V jadre je to akcia na podporu predaja a prilákanie nových zákazníkov, ktorí si kupujú zľavové kupóny. V rámci tejto akcie budete musieť predať svoju službu alebo produkt za najnižšiu možnú cenu (výška zľavy je dohodnutá vopred). Výsledkom je, že používateľ získa potrebné minimum peňazí a získate nových zákazníkov. Musí byť obsluhovaná rovnakým spôsobom ako bežní zákazníci, pretože neskôr sa môžu stať vašimi stálymi zákazníkmi a priviesť ich známych.

4

Vyvinúť systém zľavových kariet pre stálych zákazníkov. Je lepšie, ak ide o personalizované karty, ktoré vám umožňujú zhromažďovať niektoré údaje o zákazníkoch a pravidelne ich informovať o nových produktoch a predajoch. Zľava na karte sa môže zvyšovať úmerne k počtu nákupov. Okrem toho môžete zadať bonusové karty: určité percento z nákupu sa pripíše na účet zákazníka a následne môže zaplatiť kartou vo vašom obchode.

Venujte pozornosť

Príliš nízka zľava môže vytvoriť nepriaznivý dojem. Napríklad je lepšie nehovoriť o 1-2% zľave pri nízkej cene tovaru vôbec, pretože to môže klienta uraziť.

Užitočné rady

Zľavy robte individuálne, mimo akýchkoľvek propagačných akcií. Ak klienta poznáte osobne, urobte zľavu na počesť svojich narodenín alebo bez udania dôvodu - slovami vďačnosti za dlhodobú spoluprácu.

Zľavy až do 90% na kozmetické a zdravotnícke služby v roku 2019

Odporúčaná