ostatné

Ako uchovávať sójovú omáčku

Ako uchovávať sójovú omáčku

Video: Jak to dělají - Sojová omáčka 2024, Júl

Video: Jak to dělají - Sojová omáčka 2024, Júl
Anonim

Sójovú omáčku dnes nájdete v kuchyni ktorejkoľvek hostesky: dobre sa hodí takmer pri každom jedle. A hlavným problémom zostáva otázka: ako skladovať sójovú omáčku tak, aby sa nezhoršila v predstihu a nestratila svoju chuť?

Image

Návod na použitie

1

Je pravidlom, že nikdy nenechávate fľašu sójovej omáčky otvorené. Vákuum je najspoľahlivejším ochrancom chutnosti mnohých výrobkov a sójová omáčka nie je výnimkou. Preto nevyvarujte fľašu sójovej omáčky bez veka - aj keď ju používate pri varení alebo jedení. Zakrytím omáčky vekom bez toho, aby ste ju zaskrutkovali na koniec, už produkt chránite pred poveternostnými vplyvmi a predčasným znehodnotením. Alternatívne môžete počas večere naliať trochu omáčky do špeciálnej misky a fľašu uzavrieť a vybrať.

2

Majte na pamäti, že slnečné lúče prispievajú k predčasnému kazeniu jedla, napríklad vzduchu. Preto fľašu sójovej omáčky neskladujte na parapete, aj keď je okno zakryté zatemňovacími závesmi alebo žalúziami. Z rovnakého dôvodu nenechávajte sójovú omáčku na stole, pretože sa môže zhoršiť v dôsledku teplého vzduchu v kuchyni, ktorý sa objaví z plynového sporáka počas varenia.

3

Jednou z najvhodnejších možností na skladovanie sójovej omáčky bez znehodnotenia a straty chuti bude kabinet, ktorý neprepúšťa slnečné lúče, teplý vzduch a vlhkosť. Tmavé a chladné miesto je to, čo potrebujete na udržanie produktu v dobrej kvalite po dlhú dobu.

4

Skvelou alternatívou kuchynskej skrinky je chladnička. Ako viete, teplota v chladničke je oveľa nižšia, takže je najvhodnejšia na skladovanie sójovej omáčky: produkt bude žiť oveľa dlhšie a svoju chuť nezmení ani po dlhom čase.

Venujte pozornosť

Aj keď skladujete sójovú omáčku v tesne uzatvorenej skrinke, kde teplo a svetlo neprepúšťajú alebo ešte lepšie v chladničke, uistite sa, že fľaša s omáčkou je vždy dobre uzavretá. V opačnom prípade sa môže chuť a kvalita omáčky zhoršiť v dôsledku zápachu iných výrobkov skladovaných spolu s omáčkou v skrinke alebo chladničke.

Užitočné rady

Sójová omáčka sa najlepšie skladuje v sklenenej fľaši s pevne priliehajúcim vekom alebo korkom, preto si v tomto balení vyberte sójovú omáčku od začiatku. Takto sa počas skladovania omáčky vyhnete mnohým nepríjemnostiam a zaistíte jej dlhú životnosť.

Súvisiaci článok

Na čo je dobrá sójová omáčka?

Odporúčaná