Obchodné riadenie

Ako zmeniť názov spoločnosti

Ako zmeniť názov spoločnosti

Video: Diar24 | Ako zmeniť názov domény 2024, Júl

Video: Diar24 | Ako zmeniť názov domény 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť z rôznych dôvodov často potrebuje zmeniť názov. Ale vymyslieť pôvodné meno nie je všetko. Všetky podniky sú registrované a daňovo registrované. Z tohto dôvodu musia byť zmeny, ktoré sa vyskytli vo vašej spoločnosti, zdokumentované. Potrebný balík dokumentov sa musí predložiť registračnému orgánu.

Image

Budete potrebovať

tlačivo p14001, tlačivo p13001, štátna pokladnica, zápisnica zo zhromaždenia, pečať spoločnosti, organizačné dokumenty, pero.

Návod na použitie

1

Ak existuje niekoľko zakladateľov vášho podniku, vytvorte ustanovujúce zhromaždenie a rozhodnite o zmene názvu organizácie vo forme protokolu podpísaného predsedom zriaďovacej rady a tajomníkom ustanovujúceho zhromaždenia. Dokument je osvedčený pečaťou spoločnosti, je jej pridelené číslo a dátum.

2

Ak je samotný zakladateľ spoločnosti, sám sa rozhodne zmeniť názov spoločnosti, ktorú sám podpisuje a osvedčuje pečaťou organizácie.

3

Opíšte listinu svojej spoločnosti, v ktorej sa objaví nový názov. Zabezpečte mu novú pečať organizácie, ktorá obsahuje aj názov spoločnosti, identifikačné číslo daňového poplatníka, registračný kód, adresu sídla spoločnosti.

4

Napíšte daňovému úradu v mieste sídla podniku žiadosť o kópiu nového vydania charty, ktorá obsahuje nový názov spoločnosti, s uvedením čísla rozhodnutia o zmene názvu a dátumu jeho prípravy. Platba za poskytnutie tejto služby je štyristo rubľov.

5

Vyplňte žiadosť do formulára p13001, na prvú stránku napíšte názov spoločnosti v súlade s ustanovujúcimi dokumentmi, ktorých podrobnosti sú uvedené v zjednotenom štátnom registri, uveďte hlavné registračné číslo štátu, identifikačné číslo daňového poplatníka a registračný kód v súlade s platnými dokumentmi. V hárku A žiadosti napíšte úplný a skrátený nový názov organizácie v ruštine.

6

Platiť štátny poplatok v pobočke alebo v ústredí banky vo výške osemsto rubľov. Vezmite kópiu tohto potvrdenia.

7

Vyplňte prvý hárok formulára p14001 a hárok A tejto žiadosti, uveďte nový názov spoločnosti iba na hárku, kde sa vykonávajú zmeny, zvyšok formulára by mal obsahovať iba informácie, ktoré sú v súčasnosti v štátnom registri.

8

Zošite potrebný balík dokumentov a predložte registračnej komore a do piatich dní sa názov spoločnosti zmení v štátnom registri právnických osôb.

  • Zmena názvu spoločnosti
  • zmena názvu spoločnosti

Odporúčaná