obchodné

Ako organizovať výrobu mydla

Ako organizovať výrobu mydla

Video: Výroba dezinfekčných mydiel 2024, Júl

Video: Výroba dezinfekčných mydiel 2024, Júl
Anonim

Výroba ručne vyrábaného mydla priťahuje mnohých podnikateľov svojou rýchlou návratnosťou. Dopyt po dekoratívnom mydle z roka na rok rastie, tento trh v Rusku stále nie je ani zďaleka nasýtený, čo znamená, že tí, ktorí chcú založiť túto jednoduchú výrobu, majú šancu uspieť.

Image

Budete potrebovať

  • - znalosť technológie výroby mydla;

  • -Malé výrobné a skladovacie zariadenia;

  • - zariadenie na výrobu mydla (sporák, veľké kovové nádoby, formy);

  • zvárač a dva mydlá na personál.

Návod na použitie

1

Spoznajte ručne vyrábanú mydlovú technológiu. Všetky potrebné informácie nájdete v otvorených zdrojoch. Ručne vyrábaný mydlový priemysel je na Západe nezvyčajne rozvinutý a na svete je veľa najpodrobnejších informácií o výrobe takýchto výrobkov a všetkom, čo je potrebné. Technológia výroby mydla je v podstate rovnaká, ale má veľa receptov, ktoré vám umožňujú nekonečne experimentovať so vzhľadom a vlastnosťami výrobkov.

2

Prenajmite si izbu o rozlohe niekoľkých desiatok metrov štvorcových. Takéto výrobné miesto nemožno vynechať pri hromadnej výrobe mydla, pretože doma nebude možné vyrobiť dostatočné množstvá na dobrý obrat. Miestnosť bude potrebné rozdeliť do dvoch zón - výrobné a skladovacie, v ktorých už uvarené mydlo stuhne a bude čakať na balenie.

3

Získajte vybavenie na výrobu mydla - plynový sporák, nádoby na varenie mydlovej základne a formu, do ktorej sa bude musieť naliať uvarené mydlo. Potom nájdite dodávateľov surovín, ktoré potrebujete pri výrobe - mydlový základ, éterické oleje, rôzne bylinné zložky mydla. Budete musieť neustále pracovať s dodávateľmi, preto hľadajte príležitosti na ziskovú dlhodobú spoluprácu s nimi.

4

Vypočítajte, aké objemy výroby budú pre vás prijateľné a optimálne, a na základe nich rozhodnite, koľko ľudí pre vás bude vyrábať mydlo. Zvyčajne je do takejto výroby zapojený jeden výrobca mydla a niekoľko baliarní. Prácu s dodávateľmi, ako aj uvádzanie výrobkov na trh v takomto podniku, najčastejšie vykonáva samotný vlastník, preto sa na tento účel neodporúča najímať ďalších zamestnancov.

Užitočné rady

Už vo fáze organizovania výroby venujte dostatočnú pozornosť dizajnu vašich budúcich výrobkov - pre ručne vyrábané mydlo je vzhľad veľmi dôležitý.

Ihneď vytvorte široký sortiment výrobkov, uveďte do prevádzky čo najviac receptov na mydlo, vždy sa snažte vylepšiť svoj sortiment a neustále hľadať nové nápady.

Vlastné podnikanie: koľko ručne vyrábaného mydla prinesie

Odporúčaná