Obchodná komunikácia a etika

Ako prijať zamestnancov

Ako prijať zamestnancov

Video: Simulácia prijatia zamestnanca 2024, Júl

Video: Simulácia prijatia zamestnanca 2024, Júl
Anonim

Napriek tomu, že mnoho univerzít každý rok vydáva postgraduálnych manažérov služieb, problém náboru je stále veľmi akútny. Existuje niekoľko dôvodov: nedostatok vzdelávacej a metodologickej literatúry, praktická skúsenosť učiteľov a elementárna neochota absolventov začať s malým začatím. Je tiež ťažké zamestnať priemerného „prevádzkového“ personálu, ktorý priamo pracuje so zákazníkmi a zákazníkmi.

Image

Návod na použitie

1

Ak otvárate nové podnikanie alebo rozširujete staré, budete čeliť úlohe náboru zamestnancov. Vyriešite to uverejnením reklamy. Napodiv, zatiaľ najúčinnejším spôsobom, ako oznámiť nábor, sú tlačené médiá ako Hand-to-Hand alebo Easy-Hand. Nezverejňujte svoje reklamy v rade, efektívnejšie bude publikovanie s prestávkou v týždni alebo dvoch. Vyberte kandidátov pomocou viacstupňového výberu.

2

Pri prijímaní zamestnancov sa pokúste osobne hovoriť s každým uchádzačom alebo zveriť pohovor svojmu zástupcovi. Toto je zvlášť opodstatnené, ak máte malú firmu. Keďže ste podnikateľ, už s ľuďmi máte skúsenosti. Verte svojej intuícii a vezmite ľudí, ktorých sa vám na prvý pohľad páčili, najmä tých, ktorí sú motivovaní pracovať v tomto odbore a neprišli mesiac alebo dva. Skúsenosti a skúsenosti tu nehrajú významnú úlohu - ak chce, môže sa učiť každá osoba. Ak je zároveň príjemné hovoriť s osobou - neváhajte.

3

Druhým krokom pri výbere zamestnancov bude stretnutie s tými, ktorí už pre vás pracujú. Ak je tím malý, komunikačné zručnosti sú pre žiadateľa veľmi dôležité. Budúci kolegovia budú schopní vyhodnotiť ďalšie vlastnosti kandidáta: schopnosť správne reagovať v prípade vyššej moci a pohotovostných situácií, udržiavať profesionálnu vytrvalosť a zmysel pre humor. Okrem toho je dôležité, aby bol kedykoľvek pripravený nahradiť neprítomného kolegu a bol pripravený študovať súvisiace špeciality, čo je dôležité v malých tímoch.

4

Predtým, ako si zariadite osobu na skúšobné obdobie, sa s ňou znovu stretnite, úprimne nám povedzte o ťažkostiach, ktoré na ňu čakajú, ao požiadavkách, ktoré máte pre zamestnancov pracujúcich vo vašom podniku. Ak všetko, čo ste povedali, vyhovuje kandidátovi, potom požiadajte o skúšobné obdobie, počas ktorého bude mať príležitosť preukázať svoje profesionálne a osobné kvality, schopnosti a túžbu učiť sa.

5

Aj keď vybraný kandidát nemá skúsenosti, mali by ste pochopiť, že na mieste môžete školiť „operačného“ personálu na mesiac. Vzťahuje sa to aj na počítačové programy používané v práci a na samotnú prácu. Zvýšte motiváciu zamestnancov a vy a váš tím budete spolu spokojní.

Odporúčaná