obchodné

Ako začať vydavateľstvo

Ako začať vydavateľstvo

Video: Maroš Molnár a Michal Páleník o chudnutí 2024, Júl

Video: Maroš Molnár a Michal Páleník o chudnutí 2024, Júl
Anonim

Vydavateľské podnikanie nevyžaduje veľké investície, ale ak bude úspešné, prinesie obrovské zisky. Vyhliadka na začatie vydavateľskej činnosti sa preto zdá byť veľmi lákavá. Ale v tomto prípade môžete čeliť mnohým problémom, ak na ne nie ste pripravení.

Image

Návod na použitie

1

Vydavateľské miesto na trhu sa považuje za otvorené. Nejde o nedostatok hospodárskej súťaže, ale o špecifiká tohto prípadu. Ľudia dokážu čítať toľko dobrých kníh, koľko majú radi, a nákup knihy od jedného vydavateľa neznamená stratu knihy inému. Preto nepočúvajte tých, ktorí vám povedia, že z toho nič nepríde.

2

Nájdite peniaze. Nepočítajte s bankovým úverom. Nie je vydávaný pre vydavateľské podnikanie, pretože toto podnikanie sa považuje za dosť riskantné. Nová kniha má koniec koncov šancu na úspech a ohlušujúce zlyhanie. Náklady však budú malé: registrácia spoločnosti, prenájom kancelárie, nákup niekoľkých počítačov a programov pre nich a plat zamestnancov. Pracovný tím počiatočného vydavateľstva môže zahŕňať hlavného redaktora, účtovníka, vedúceho výrobného oddelenia a obchodného oddelenia a dobrého sadzača.

3

Zaregistrujte právnickú osobu (CJSC alebo LLC), uveďte v charte "Publikovanie kníh". Bude to trvať 500 - 600 dolárov. Zaregistrujte sa v Ruskej knižnej komore a priraďte k publikovaným knihám kódy ISBN. Ten bude stáť 500 rubľov za jednu.

4

Identifikujte svoje schopnosti a cieľové publikum. V súčasnosti sa v Rusku predáva 20% akčnej literatúry, 20% vzdelávacej literatúry, 15% pády na beletrie a knihy pre deti a dospievajúcich. Zostávajúce percentá sú rozdelené približne rovnako medzi sci-fi, modernú prózu a obchodné knihy.

5

Vyhľadajte autorov. Samozrejme, pre dobrý predaj potrebujete osobu so známym menom. Je však nepravdepodobné, že by propagovaní autori chceli pracovať s vydavateľstvom pre začiatočníkov. Existuje riešenie: propagujte autorov sami. Nájsť skutočne dobrú literatúru je ťažké. Existuje však veľké množstvo literárnych súťaží, fór a blogov začínajúcich spisovateľov. Ak nemáte literárny zmysel, pritiahnite editora.

6

Zamyslite sa nad reklamou publikovaných kníh. Možno by sme sa mali zamerať na jednu alebo dve z nich. Ktoré knihy si vybrať? S najoriginálnejším dejom, zrozumiteľným jazykom alebo zaujímavým autorom. Zmluva autora ustanovuje, že vydavateľ je povinný zaplatiť autorovi poplatok vo výške 7-12% z ceny celého obehu.

Odporúčaná