Druhy činností

Ako začať pracovať v taxíku pre seba

Ako začať pracovať v taxíku pre seba

Video: Volocopter usilovne pracuje na elektrických lietajúcich taxíkoch 2024, Jún

Video: Volocopter usilovne pracuje na elektrických lietajúcich taxíkoch 2024, Jún
Anonim

1. septembra 2011 v niektorých regiónoch Ruska nadobudol účinnosť federálny zákon č. 69 „Preprava cestujúcich a batožiny osobnými taxi“. V tejto súvislosti je potrebné zistiť, či sa váš región nachádza na zozname tých, v ktorých sa tento zákon už uplatňuje, skôr ako začnete pracovať v taxíku.

Image

Návod na použitie

1

Oboznámte sa s federálnym zákonom č. 69 „O preprave cestujúcich a batožiny osobnými taxi“ a zistite, či by ste mali dostať povolenie na súkromné ​​vykonávanie taxislužby. Zoznam regiónov, v ktorých sa tento zákon už uplatňuje, zahŕňa: regióny Moskva, Nižný Novgorod, Novosibirsk a Penza, územie Altaj a Komi.

2

Zaregistrujte sa na IP daňového úradu (alebo, ak plánujete ďalšie rozšírenie svojho podnikania a otvorenie taxislužby, právnická osoba). Získajte registračné dokumenty. Okrem toho budete musieť na daňovom úrade vydať cestovné kupóny.

3

Pripravte si auto. Ak to chcete urobiť, prejdite MOT, vyriešte všetky problémy s poistením, spustite poplach a vybavte bezpečnostný systém vodiča taxi (volant, zapaľovanie atď.). Nainštalujte taxameter (počítadlo). Upozorňujeme, že ak na svoje vozidlo nenavrhnete károvanú baterku alebo ho nevyzdobíte vhodným vzduchovým štetcom, čo naznačuje, že preprava tohto automobilu sa vykonáva osobne, môžete byť potrestaní.

4

V reklamnej agentúre si môžete objednať vizitky s menom, USRN a číslom mobilného telefónu. Mimochodom, je najlepšie, ak máte iný mobilný telefón - konkrétne pre prácu, a jeho číslo je šesť alebo sedemmiestne, kvôli pohodlnejšiemu zapamätaniu. Vykonajte fyzickú prehliadku na okresnej klinike.

5

Ak potrebujete licenciu na prepravu cestujúcich a batožiny, kontaktujte miestne dopravné oddelenie. Štátna povinnosť za udelenie licencie sa neúčtuje. Budete požiadaní, aby ste poskytli tieto dokumenty: - overenú kópiu pasu: - overené kópie osvedčenia o evidencii vozidla vo vašom mene, - výpisy z EGRIP / zjednoteného štátneho registra právnych subjektov, - osvedčenie od daňového inšpektorátu pri registrácii, - doklady potvrdzujúce prítomnosť vášho vlastného parkoviska alebo garáže; - lekárske osvedčenie.

6

Do 3 dní dostanete licenciu, ktorá bude platná 5 rokov, ak splníte všetky požiadavky na súkromné ​​taxi.

Odporúčaná