obchodné

Ako začať svadobný obchod

Ako začať svadobný obchod

Video: One Wedding and a Funeral | Funny Clip | Classic Mr Bean 2024, Júl

Video: One Wedding and a Funeral | Funny Clip | Classic Mr Bean 2024, Júl
Anonim

Svadobné podnikanie môžete začať s malými investíciami. S maximálnym úsilím môže byť projekt celkom ziskový, napriek vysokej konkurencii v odvetví svadby. Salón pre novomanželov tradične poskytuje služby pri organizovaní, vedení a podpore svadieb. Aby ste sa stali viditeľnými už v počiatočnom štádiu podnikania, musíte si všetko starostlivo naplánovať.

Image

Návod na použitie

1

Vypracovanie kompetentného obchodného plánu pomôže zistiť všetky podrobnosti a drobnosti ešte pred začatím podnikania. Ak máte dostatočné skúsenosti, skúste projekt sami premyslieť, ale ak nemáte žiadne skúsenosti, obráťte sa na projekčnú kanceláriu, kde si môžete kúpiť hotovú schému hospodárskeho rozvoja výroby v svadobnom priemysle. Úspešnosť takéhoto projektu sa v zásade hodnotí ako vysoká, pretože počet klientov svadobných salónov sa každoročne zvyšuje, ale očistený o sezónnosť.

2

Rozhodnite o právnej forme - individuálny podnikateľ alebo akciová spoločnosť. V počiatočnej fáze by sa mala uprednostniť prvá možnosť, pretože to výrazne zjednoduší účtovníctvo a umožní dôstojné úspory na daniach. Okrem toho sú klientmi svadobných firiem predovšetkým jednotlivci, a preto nie je potrebné komplikovať formu právnych vzťahov.

3

Napíšte popis budúceho podniku. Svadobný priemysel je dosť rozsiahly. Napríklad máte v úmysle otvoriť svadobný salón, ktorý poskytuje súkromným osobám služby, ktoré sprevádzajú svadby so všetkým, čo potrebujete, od A po Z. Alebo je vaším nápadom zorganizovať ateliér na prenájom svadobných šiat pre nevestu a ženícha. V druhom prípade bude potrebné sa presne sústrediť na tento úzky smer. Vo vybranej oblasti analyzujte trh svadobných služieb vo vašej lokalite a poskytnite mu úplný a objektívny popis. Zhodnoťte všetky klady a zápory konkurentov, aby ste z nich mohli skopírovať to najlepšie a aby ste nezohľadnili nedostatky ich práce.

4

Ďalším krokom bude prehľadanie a organizácia priestorov. Najlepšie je získať vlastníctvo alebo dlhodobý prenájom nebytových priestorov v preplnenej oblasti. Ak máte v úmysle otvoriť svadobný salón s celou škálou služieb, vrátane predaja odevov, organizovania banketov, požičovne áut, fotografovania a videozáznamov, práce toastmastera, kvetinárstva a stylistky atď., Vyberte si izbu s plochou najmenej 100 metrov štvorcových. Umožní to umiestniť všetky požadované služby na jedno miesto, bude to pre zákazníkov výhodné, pribudne váha v očiach potenciálnych spotrebiteľov. Postarajte sa o opravu a dekoráciu miestnosti, rozdelte ju na zóny. Interiér svadobného salónu by mal byť elegantný a mal by vyjadrovať zameranie inštitúcie.

5

Starostlivo zvážte štruktúru služieb svadobného podniku. Za primárne a sekundárne služby sa považujú:

- predaj odevov pre novomanželov, - predaj základných svadobných doplnkov, - výber a návrh banketových zariadení, - poskytovanie svadobných scenárov a služieb výberu správcu toastmasterov, - prenájom automobilu, - poskytovanie fotografických a video služieb.

Môžete poskytovať všetky typy služieb samostatne a stať sa sprostredkovateľom pre najlepších interpretov. V druhom prípade budete pracovať pre províziu. Zapojte sa do hľadania spoľahlivých dodávateľov a výkonných umelcov, uzavrite s nimi písomné dohody, v ktorých stanovíte všetky nuansy a vlastnosti spolupráce.

6

Nájom zamestnancov. Zamestnanci svadobného salónu budú musieť zobrať jedného alebo dvoch predajcov, účtovníka a niekoho iného, ​​v závislosti od úzkej špecializácie vašej firmy (napríklad, prevádzkovateľa alebo manažéra na plný úväzok, ktorý poskytuje podporné video služby pre svadby alebo kaderníckeho vizážistu). Ako ukazuje prax, podľa odhadov podnikateľov, ktorí dlhodobo pracujú v svadobnom priemysle, ako aj na základe finančných výpočtov, môžeme dospieť k záveru: doba návratnosti svadobného podnikania je v priemere 2 až 5 rokov.

Odporúčaná