obchodné

Ako začať podnikať a otvoriť vydavateľskú spoločnosť

Ako začať podnikať a otvoriť vydavateľskú spoločnosť

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl

Video: Ako urobiť prvý krok a rozbehnúť svoj vlastný e-shop (Andrea Podstrelencová, Holokolo) 2024, Júl
Anonim

Malí vydavatelia tvoria rastúci segment podnikateľského odvetvia, a to najmä vďaka internetu. Mnoho takýchto spoločností sú tvorené autormi, ktorí chcú kontrolovať svoje rukopisy počas celého procesu písania. Môžete tiež publikovať prácu iných autorov a zarobiť si.

Image

Budete potrebovať

  • - živnostenské oprávnenie;

  • - tlačiarenské vybavenie;

  • - autori a ich diela;

  • - organizovaný pracovný priestor.

Návod na použitie

1

Preskúmajte trh. Publikovanie sa stane ťažkým a nepochopiteľným pre každého, kto nevie, ako sa trh vyvíja a čo má verejnosť záujem. Určite, s ktorým žánrom sa bude vydavateľstvo špecializovať: beletria, beletrie, atď. Zamyslite sa, s akými autormi ste ochotní spolupracovať.

2

Vyberte tlačové zariadenie, ak chcete tlačiť. Priemerná cena zariadení na tlač kníh je 3 000 - 5 000 dolárov. Náklady na vytvorenie knihy sú omnoho nižšie a sú obmedzené iba cenou softvéru.

3

Navrhnite svoje webové stránky. Táto stránka je rozhodujúca pre úspech každého nového vydavateľského podniku. Čitatelia kníh vyhľadajú recenzie a ceny kníh. Uistite sa, že je stránka ľahko spravovateľná, pohodlná a atraktívna. Definujte spôsoby platby a náklady na dopravu svojho produktu.

4

Vytvorte reklamu pre autorov. Umiestnite svoje reklamy do informačných adresárov, časopisov určených pre autorov. Dajte to tiež na svoje stránky.

5

Diskutujte o právnych požiadavkách s právnikom. Vytvorte si vlastnú vzorovú zmluvu pre autorov. Podpíšte potrebné dokumenty o zákonnosti uverejnenia. Pokúste sa nájsť právnikov špecializujúcich sa na vydavateľský priemysel.

6

Propagujte a predávajte svoje knihy. Akonáhle idú na tlač, budete ju musieť nahlásiť na internete, v časopisoch a kníhkupectvách. Ak je to možné, zorganizujte stretnutie čitateľov s autormi vašich kníh so živou prezentáciou a distribúciou autogramov. Najlepšia reklama je ústne, preto zvážte odoslanie niekoľkých ďalších kópií recenzentom na prečítanie, aby napísali recenzie a podporili propagáciu vašich produktov.

Odporúčaná