ostatné

Prečo tlačiť?

Prečo tlačiť?

Video: Prečo tlačiť svoje fotky! 2024, Júl

Video: Prečo tlačiť svoje fotky! 2024, Júl
Anonim

V súlade s platnými právnymi predpismi je prakticky každý podnik povinný mať pečať. Závisí to však od formy vlastníctva. Partnerstvá a spoločnosti s ďalšou zodpovednosťou sú vyňaté z tejto požiadavky. Vyznačenie pečiatky je potrebné na personálnych, právnych a právnych dokumentoch, v ktorých je podpísaný úradník.

Image

V zmluvách je povinná prítomnosť odtlačku pečate. Podpisuje ich riaditeľ organizácie alebo iná oprávnená osoba. Bez pečate môže byť neplatná. Zamestnanci musia pri uzatváraní pracovnej zmluvy venovať osobitnú pozornosť tomu, či sú na nej vytlačení.

Prítomnosť pečate o príkazoch na prijatie, prepustenie alebo prevod nie je povinná. V praxi sa však vyvinula iná situácia, že jej odtlačok sa umiestni tam, kde je podpísaný vedúci podniku. Ak zamestnanec požiada o kópiu zošita, príkaz na prijatie / prepustenie, potom je potrebné napísať slovo „True“ alebo „Copy true“, uviesť meno pracovníka, jeho meno, iniciály. Zamestnanec musí dať osobný podpis a pečať na pečať spoločnosti alebo personálneho oddelenia, ktorá by sa mala umiestniť tak, aby sa podpis nezatvoril, pretože v budúcnosti môžu existovať problémy s jeho porovnaním. Všeobecne sa uznáva, že pečať by sa mala nachádzať na strane pracovného miesta.

Položky na titulnej strane zošity, ako aj v nej, musia byť potvrdené pečaťou spoločnosti alebo personálneho servisu. Keď zamestnanec opustí organizáciu, je preložený na iné miesto alebo na iného zamestnávateľa, musí byť prítomný jej dojem. Pečiatka by sa mala pripevniť tak, aby bol čitateľný podpis úradníka a prepis.

Pri zmene osobných údajov odborníka by sa mal v jeho zošite zaznamenať záznam potvrdzujúci túto skutočnosť. Takýto záznam musí byť potvrdený pečaťou. Názov spoločnosti v nej musí zodpovedať názvu spoločnosti v zakladacej listine alebo v inom zakladajúcom dokumente. Ak došlo k premenovaniu, musí sa to opraviť a potvrdiť novou pečaťou organizácie.

Prítomnosť odtlačku pečate je povinná pri uzatváraní zmlúv, ktoré majú právnu a právnu silu. Výnimkou sú iba prípady, ktoré si vyžadujú notárske overenie.

Kedy pečiatka

Odporúčaná