Obchodné riadenie

Ako vytvoriť samostatnú divíziu

Ako vytvoriť samostatnú divíziu

Video: Tomio Okamura: Dnes jsem si připomněl vznik samostatného československého státu (28.10.2020) 2024, Júl

Video: Tomio Okamura: Dnes jsem si připomněl vznik samostatného československého státu (28.10.2020) 2024, Júl
Anonim

Zakladatelia právnickej osoby v súvislosti s rozšírením podnikania sa často rozhodujú vytvoriť samostatné rozdelenie. Za týmto účelom musí manažment vyriešiť niekoľko problémov, ktorých objem závisí od typu otvorenej samostatnej jednotky.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty;
  • - vyhlásenie.

Návod na použitie

1

Otvorenie vetvy, t. jednotka izolovaná na území, ktorá čiastočne alebo úplne vykonáva organizačné funkcie, vykonáva príslušné zmeny v charte organizácie. Vypracovať a schváliť predpisy týkajúce sa odvetvia, vybaviť ho majetkom. Vydať plnomocenstvo vedúceho pobočky menovaného organizáciou. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, čo a ako robiť, prečítajte si článok 2 ods. 55 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie.

2

Ak chcete vytvoriť zastupiteľský úrad zastupujúci záujmy organizácie a implementujúci ich ochranu, uveďte všetky informácie o nej v zakladajúcich dokumentoch. Vymenujte vedúceho zastupiteľského úradu a pre neho vyhotovte plnomocenstvo.

3

Ak nemáte v úmysle dať novej jednotke oprávnenie zastupiteľskej kancelárie alebo pobočky, otvorte iba samostatnú jednotku. Zároveň majte na pamäti, že zastupiteľský úrad a pobočka sú pojmami občianskeho práva, zatiaľ čo samostatná jednotka je daňovým obdobím.

4

V článku 2 článku 11 daňového poriadku Ruskej federácie sa uvádza, že každá jednotka, ktorá je územne oddelená od hlavnej organizácie, v ktorej sú pracoviská vybavené dlhšie ako mesiac, sa považuje za samostatnú jednotku. Zaregistrujte ho na daňovom úrade a nie sú potrebné žiadne ďalšie kroky.

5

Ak si vyberiete formu osobitného pododdielu, ktorý potrebujete, informujte daňový inšpektorát o jeho otvorení, navyše o tom, v ktorom je registrované hlavné sídlo vašej organizácie. Za týmto účelom vyplňte formulár žiadosti č. 1-2 - Účtovníctvo. Urobte to do jedného mesiaca po otvorení jednotky, aby ste sa vyhli pokute.

6

Vykonajte inšpekciu s nasledujúcimi dokumentmi:

- kópia základných dokumentov obsahujúcich informácie o pobočke;

- príkaz na založenie pobočky;

- výpis z zjednoteného štátneho registra právnych subjektov potvrdzujúci zápis informácií o zriadení pobočky do registra;

- sprievodný list, ktorý obsahuje údaje hlavného účtovníka a vedúceho pobočky, podrobnosti o bankovom účte, kontaktné čísla.

Venujte pozornosť

Ak sa v jednom obecnom okrese otvorí niekoľko samostatných útvarov, ale na území rôznych daňových inšpektorátov, môžu sa všetky zaregistrovať v jednej inšpekcii.

Užitočné rady

Občianske právo nestanovuje osobitné požiadavky na vytvorenie samostatnej jednotky, ktorá nie je zastupiteľskou kanceláriou alebo pobočkou. Preto, ak si neželáte vypracovať nariadenie o jednotke a zmeniť základné dokumenty, je vhodnejšie otvoriť tento typ jednotky.

Odporúčaná