Obchodné riadenie

Ako sa nechať vyhorieť v podnikaní

Ako sa nechať vyhorieť v podnikaní

Video: Syndróm vyhorenia - ako ho zvládnuť?⎮MAKAM Daily #058 2024, Jún

Video: Syndróm vyhorenia - ako ho zvládnuť?⎮MAKAM Daily #058 2024, Jún
Anonim

Začatie podnikania je dosť riskantný krok, pretože v prípade zlyhania môžete prísť o všetky investované prostriedky. Aby sa tomu zabránilo, je potrebné zahodiť emócie a triezvo, bod po bode, vypočítať situáciu.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - pero;

  • - papier;

  • - kalkulačka

Návod na použitie

1

Vezmite pero a papier. Jasne uveďte cieľ svojej firmy, mal by byť dlhodobý a maximálny. Okrem toho by sa mal cieľ jasne formulovať - ​​napríklad obsadiť trh, špecifický trhový priestor alebo vytvoriť samostatný podnik. Ak je vaším cieľom: „Len zarobte peniaze“ a s upozornením „Začnime, ale uvidíme, “ zlyhanie je pre takúto firmu takmer zaručené.

2

Pokúste sa čo najviac presný obchodný plán. Zlý podnikateľský plán je hitom ničenia a bankrotu. Hlavnou chybou je takmer vždy nesprávny výpočet očakávaných ziskov. Požiadajte o pomoc skúsených obchodných analytikov, ktorí za malý poplatok vypočítajú vašu obchodnú stratégiu a vyhodnotia jej realitu pomerne vysokou presnosťou.

3

Podmienky spolupráce so svojimi obchodnými partnermi starostlivo prerokujte. Uzavrieť písomnú zmluvu s jasným popisom toho, kto bude čo robiť, za čo nesie zodpovednosť a koľko dostane. V zmluve by sa mali zohľadniť také otázky, ako: „Aká konštantná suma peňazí dostane partner na činnosti v prospech podniku“, ako aj: „Aká variabilná časť dostane zo zisku“.

4

Zlepšite svoje znalosti v hospodárskej, právnej a inej oblasti potrebnej pre úspešné podnikanie. Aj keď nie sú stanovené žiadne špeciálne pravidlá pre začatie podnikania, je nepravdepodobné, že by vám ďalšie znalosti bránili a uľahčili vám samostatnú obchodnú cestu. Majte na pamäti, že niektoré oblasti podnikania sú k dispozícii iba s licenciami, osvedčeniami a dokumentmi o ukončení akýchkoľvek vzdelávacích inštitúcií alebo kurzov.

5

Položte si niekoľko dôležitých otázok. Existuje potreba produktu, ktorý ponúkate na trhu? Ste pripravení podporiť uspokojenie tohto dopytu? Bude dopyt spotrebiteľov po vašom produkte (službe) trvalý? Páči sa vám aktivita, ktorú sa chystáte urobiť? Ak ste na aspoň jednu otázku odpovedali „nie“, mali by ste vážne premýšľať o perspektívach rozvoja svojho podnikania.

Odporúčaná