Druhy činností

Ako začať zdaniť

Ako začať zdaniť

Video: Finax Webinár - Ako zdaniť príjmy z investovania 2024, Júl

Video: Finax Webinár - Ako zdaniť príjmy z investovania 2024, Júl
Anonim

V súčasnosti poskytujú taxislužby veľké organizácie aj jednotliví podnikatelia. Preto sa môžete dostať pod krídla už založenej spoločnosti alebo sa zaregistrovať ako samostatný podnikateľ a zdaňovať sa sami.

Image

Budete potrebovať

  • - registráciu samostatného podnikateľa;

  • - Registrácia v daňovej službe a sociálnych fondoch;

  • - licencia;

  • - fyzikálne vyšetrenie;

  • - kontrola;

  • - auto;

  • -taksometr;

  • signálne svetlo

Návod na použitie

1

Ak chcete podnikať, zaregistrujte sa ako samostatný podnikateľ alebo právnická osoba. Ak sa chystáte prilákať zamestnancov, zariadte právnickú osobu, ak sa zdaňujete sami - IP. Jednotliví podnikatelia platia menej daní a účtovníctvo je pre nich jednoduchšie.

2

Po registrácii prejdite na miestny daňový úrad vo vašej oblasti, kde sa zaregistrujete a zistíte, ako platiť dane. Typicky jednotliví podnikatelia platia jednu daň, to znamená pevnú sumu peňazí. Okrem toho sú jednotliví podnikatelia povinní platiť príspevky do dôchodkového fondu a fondu sociálneho zabezpečenia. V prípade vyrovnania s právnickými osobami a prostriedkami bankovým prevodom otvorte bankový účet.

3

Ak chcete pracovať ako taxi, vybavte vozidlo počítadlom (taxameter), signálnym žltým svetlom a získajte kontrastné kolorografické schémy (dáma). Vykonajte fyzickú kontrolu a získajte príslušné osvedčenie o možnosti pracovať ako vodič taxislužby. Ak máte v úmysle pracovať spolu s ostatnými vodičmi taxislužby a dispečerom, uzavrite nájomnú zmluvu pre rozhlasovú stanicu a podporu rádia.

4

Podľa posledných zmien v ruských právnych predpisoch musíte od 1. septembra 2011 na poskytovanie taxislužieb získať osobitné povolenie na tento druh činnosti (licenciu). Ak chcete získať licenciu, obráťte sa na oprávnený výkonný orgán ustanovujúceho subjektu Ruskej federácie. Každý región má svoj vlastný.

5

Ak chcete vydať licenciu (povolenie na poskytovanie taxislužieb), napíšte žiadosť a poskytnite balík dokumentov. V závislosti od regiónu sa zoznam požadovaných dokumentov môže líšiť, ale spravidla budete musieť predložiť cestovný pas, kópiu osvedčenia o registrácii technického zariadenia a výpisy z Unified State Register právnických osôb alebo USRIP (Unified Register právnických osôb, jednotlivých podnikateľov). Nezabudnite skontrolovať vozidlo každých 6 mesiacov.

Odporúčaná